Oni su zaduženi da spreme hranu za goste i učesnike „Dana sela“ | Foto: Vlastimir Jankov
Oni su zaduženi da spreme hranu za goste i učesnike „Dana sela“ | Foto: Vlastimir Jankov

Mesna zajednica Bačkog Petrovog Sela u partnerstvu sa lokalnom samoupravom ove godine održava tradicioalnu, sedmu po redu, manifestaciju „Dan sela“ u subotu, 18. avgusta, u predivnom ambijentu Kišmolske plaže na Tisi.

Lanjski „prvenac“ na uređenom priobalju reke zadovoljio je i najprobirljivije, pa se očekuje da repriza bude još bolja.

I ovoga puta će kulinari biti u centru pažnje. Za goste i učesnike sadržajnog programa poznata ekipa seoskih kulinara kuvaće ovčiji paprikaš i pasulj, koji će moći da kupe i posetioci. Za porciju nadaleko čuvenog specijaliteta „birka paprikaš“ treba izdvojiti 250, a za pasulj 100 dinara.

Svi su pozdravili premeštanje manifestacije na obalu reke | Foto: Vlastimir Jankov
Svi su pozdravili premeštanje manifestacije na obalu reke | Foto: Vlastimir Jankov

-Takmičarski deo kuvanja ovčijeg paprikaša će početi u 8 sati. Kotizacija je 2.500 dinara, a organizator obezbeđuje četiri kilograma mesa i mesto sa stolom i klupama. Najuspešnijima po oceni žirija biće uručene robne nagrade. Moram da dodam da je prijavljivanje do 16. avgusta lično u prostorijama Mesne zajednice ili telefonskim putem na brojeve 021/803036 ili 064/895-92-01. Pored kulinara, organizujemo takmičenje i za majstore postavljanja i serviranja stola, saznali smo od sekretarke MZ Bačko Petrovo Selo Magdolne Pece.

Za decu će od 10 sati biti organizovane igre i kreativne radionice, u 13 je planiran zajednički ručak, posle kojeg kreću rekreativne igre odraslih, a oko 15 sati se očekuje proglašenje rezultata u dve takmičarske discipline. Potom sledi zabavni program u hladovini višedecenijskih stabala, a od 20 sati je disko veče,pa dokle ko izdrži.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име