Sa lanjske petrovoselske manifestacije Dan sela

Samo što se završilo pravo „letnje osveženje“ u večernjim satima, Turnir u malom fudbalu Memorijal „Zoltan Nađ Čampika“ u centru, meštani najvećeg potiskog sela imaju priliku za novu zabavu.

Mesna zajednica organizuje danas i sutra tradicionalnu, ove godine jubilarnu desetu, celodnevnu manifestaciju „Dani sela“ u hladovini višedecenijskih topola kraj plaže „Kišmol“ na Tisi.

– Zahvaljujući epidemiološkoj situaciji pre dve godine, kada nismo održali manifestaciju, ove godine se jubilarni deseti put okupljamo u ovom formatu. Prvih pet manifestacija održali smo u centru sela, a evo drugih pet na prikladnijoj lokaciji za vrele avgustovske dane. Promenili smo i „meni“ kulinatskog takmičenja. Umesto pilećeg paprikaša, već par godina kulinari se nadmeću u pripremanju čuvenog „birka paprikaša“. To je razumljivo, jer u našem selu ima dosta ovčara i ovčiji paprikaš je izuzetno cenjen. Prijavilo se 27 ekipa, a isti specijalitet i petrovoselski pasulj iz kotla priprema se i prodaje posetiocima. Sve počinje u subotu uveče muzičkim hepeningom u izvođenju bečejskog Muzičkog centra „Bubamare“, kada će od 20 sati do dva sata iz ponoći goste zabaljati dečiji hor i orkastri „Les Filles“ i „Playboys“. U nedelju je celodnevni program s širokom lepezom dešavanja, a sve se završava oko ponoći, uz napomenu da će u 22 sata biti vatromet, saznali smo od sekretarke Mesne zajednice Bačko Petrovo Selo Magdolne Pece.

Sutrašnje takmičenje startuje u osam sati potpalom vatre ispod kotlova za goste i posetioce i kotlića u takmičarskoj konkurenciji. Od 10 sati kreću dečije igre i radionice, u 11 sati nastupa mađioničar „Veliki Karlo“, a za 13 sati je predviđen zajednički ručak.

Popodnevni program kreće u 14 sati rekreativnim igrama u kojima će učešće uzeti i Konjički klub „Galop“, od 16,30 sati je zabavni program za nastupom kulturno-umetnikih društava, a od 18 sati do ponoći će nastipati nekoliko muzičkih grupa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име