Preuzeto sa sajta sensor.community/en/

A CM 2.5 részecskék magas koncentrációja miatt a szakemberek nem javasolják a tartózkodást a szabadban Óbecsén.

Bár a figyelmeztetés elsősorban az érzékeny csoportokra vonatkozik, mindenki érzékelhet légzési nehézségeket, mivel a sensor.community honlap adatai szerint Óbecsén a levegő minősége jelenleg a piros tartományban van.

A leírásban az is szerepel, hogy nem javasolt a szabadtéri sportolás és a zárt helyiségek szellőztetése sem.
A PM-részecskék túlzott koncentrációja miatt a legmagasabb szennyezettségi értéket (163) az Újfaluban mérték, a legalacsonyabb értéket (129) pedig Bácsföldváron jegyezték fel.

Az Óbecsei Ifjúsági Szervezet (BUM) is bekapcsolódott a levegő minőségének monitorozási programjába, ennek köszönhetően a község területén jelenleg négy szenzor is működik.

Emlékeztetőül: a község területén nincs mérőállomás a levegő minőségének az ellenőrzésére, azok a fizetett mérések pedig, amelyeket évente csak 10 napon át végeznek, nem mutatják ki a szuszpendált PM-részecskék koncentrációját. Az önkormányzat illetékesei egy 2013-ban mért adatra hivatkozva továbbra sem kérdőjelezik meg a levegő minőségét.

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „Boldogulás a szülőföldön – az állam intézkedései és a polgárok igényei / Ostanak kod kuće – potezi države i potrebe građana“ koji je sufinansiran iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име