Sa druženja vojvođanskih planinare u maju na bečejskom „ravničarenju“ | Foto: Vlastimir Jankov
Sa druženja vojvođanskih planinare u maju na bečejskom „ravničarenju“ | Foto: Vlastimir Jankov

Još jedno priznanje, povodom decenije postojanja, bečejskom Planinarskom društvu „Leson“. Reč je o dobijanju organizacije Planiraskog bala, tradicionalne svetkovine Planinarskog saveza Vojvodine, koji će se održati 26. novembra u ovdašnjem hotelu „Imperijal Luks“.

-To je svojevrstan Susret vojvođanskih planinara i radujemo se što ćemo biti domaćini druženja velikog broja planinara. Pripremili smo zanimljiv program. Od 10 do 11 sati očekujemo dolazak gostiju, a onda ćemo s gostima obići neke znamenitosti našeg grada. Prvo ćemo prošetati do najvrednije baštine industrijske arheologije Stare brodske prevodnice, popularng Šlajza, zatim ćemo posetiti Spomen kuću „Braća Tan“, upoznati ih sa istorijatom vekovnog centralnog gradskog trga i obići simbole Bečeja na njemu, Gradsku kuću, pravoslavni i katolički hram. Od 13 do 15 sati predviđena je prezentacija planinarskih društava u hotelu, a posle toga je zajednički ručak i tradicionalni Planiraski bal, upoznala nas je u ime domaćina s programom dešavanja druženja vojvođanskih planinara iduće nedelje u Bečeju predsednica PD „Leson“ Mirjana Vuković.

Inače, Planinarski savez Vojvodine okuplja 32 društva ili kluba iz 22 grada. Lane je domaćin tradicionalne svetkovina pri kraju godine bio Temerin i na balu je bilo stotinak gostiju. Kotizacija za ovogodinje druženje je 700 dinara i očekuje se učešće preko 150 gostiju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име