Manifestacija „Ples sa Evropom – Maturantska parada“ pustila je korene u Bečeju. Maturanti Ekonomsko-trgovinske škole u petaksu po peti put plesali kadril, a na kraju I kolo  i to na centralnom trgu pred nekoliko stotina sugrađana.

Aktuelna generacija maturanata će ući u školsku istoriju po tome što je prva jubilarna, jer se škola peti put uključila u atraktivnu manifestaciju popularnu u petnaestak evropskih država. Međutim, ovogodišnji maturanti će, po svemu sudeći ući u još jednu istoriju. Naime, najverovatnije će biti poslednja generacija koja je bila učesnik „plesne ikebane“ na popularnoj bečejskoj „Pogači“ u sadašnjem izdanju podno spomenika Sloboda.

Za ovu se manifestaciju se spremamo od početka aprila. Mislim da je ovo jedna lepa manifestacija koja treba da udruži sve maturante u jednom gradu i da se oproste od grada gde su se školovali, kaže Vladimir Popov, maturant Ekonomsko – trogovinske škole Bečej.

Direktorka škole pozdravila je učenike koji su se potrudili i savladali nekoliko plesova za ovu priliku. Ujedno je to bila prilika da se i na ovaj način oproste od škole.

Ovom se manifestacijom slavi mladost, lepota, najlepši period života, divan način da se oproste od grada gde su se školovali. Zbog svega toga što im je Bečej pružio, kao i škola, želeli smo na ovaj  način  da ih ispratimo u budućnost, rekla je direktorka ETŠ Gordana Kovačev.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име