Svugde dominiraju - Tamaš Farkaš i Jelena Ječanski
Svugde dominiraju - Tamaš Farkaš i Jelena Ječanski

Plivači iz Bečeja, plivaju za klub najveće potiske opštine i oni koji karijere grade u drugim mestima, na ukupno tri maratona na koliko su učestvovali od 2. avgusta do danas, osvojili su medalje.

Najuspešniji među njima bili su Tamaš Farkaš (PK Novi Sad) i Jelena Ječanski (PK Vojvodina), dok su odlične rezultate ostvarili i drugi Bečejci.

Krenimo redom.

Na 16. Ilindanskom plivačkom maratonu u Ovčar banji održanom 2. avgusta, uz učešće 43 plivača, na deonici od 2,5 kilometra apsolutni pobednici su Tamaš Farkaš i Jelena Ječanski. Prva mesta u svojim kategorijama osvojili su Bence Balzam (PK Marathon Bačka Topola), Jovana Ječanski i Sonja Omaljev (PK Bečej) i Ana Jeftenić (PK Vojvodina). Drugoplasirani u svojim kategorijama bili su Kristan Pinter, Karolina Hasnoši Tot i Igor Omaljev, svi iz PK Bečej.

Još jedan, tačnije 16. plivački maraton na Tisi održan je prošle subote 6. avgusta.

Jovana Ječanski i Tamaš Farkaš pobednici su glavne trke na 3.000 metara u konkurenciji od 57 plivača.
U svojim kategorijama prvo mesto osvojili su Jelena Ječanski, Ana Jeftenić, Bence Balzam, Ivana Gospić, Tamara Vračarić i Dragan Živković, drugo mesto osvojili su Erik Pešti i Karolina Hasnoši Tot, a treće mesto Čongor Hasnoši Tot i Kristian Pinter.

Na 47. Međunarodnom šabačkom maratonu održanom dan kasnije, u nedelju, na trci na 19 kilometara pobednici su Duje Milan i Karla Šitić, takmičari iz Hrvatske. Od četiri predstavnika Srbije, troje je iz Bečeja.

Najbolji plasman kod bečejskih plivača ostvarila je Jelena Ječanski, koja je bila drugoplasirana u ženskoj konkurenciji u vremenu 3:06:18, dok je Tamaš Farkaš zauzeo peto mesto, sa vremenom 2:50:28,  a Bence Balzam osmo mesto, sa vremenom 3:04:57.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име