Od juna do kraja avgusta na otvorenim vodama Srbije organizovana su 22 maratona. Bečejci su sezonu daljinskog plivanja završili u samom vrhu i sa zapaženim rezultatima.

Na prestižnim takmičenjima, sa jakom konkurencijom, u Novom Pazaru od pet kilometara, Bečej-Novi Bečej od osam kilometra, Sremska Mitrovica dva kilometra, Bezdan četiri kilometra, Ovčar Banja 2,5 kilometra, Mol četiri kilometra, Beograd tri kilometra, Bačka Topola pet kilometra, prvenstvo Srbije, trijumfovala je Jelena Ječanski. Ona je na Internacionalnom maratonu Jarak-Šabac od 19 kilometara zauzela drugo mesto.

Ana Jeftenić je pobedila na maratonu u Vršcu 2,5 kilometra i Krivaji tri kilometra. Odličan je učinak Jovane Ječanski ove sezone. Ona je pobedila na maratonu u Šapcu na četiri kilometra, na Panonija tri kilometra i bečejska trka iste te dužine. Jovana Ječanski ima i drugo mesto u generalnom plasmanu za 2016. godinu.

Uspešan je bio i Bečejac Erik Pešti koji je na desetak isplivanih maratona ove sezone pokazao dobru formu. On je među plivačima 2004 – 2005. godište pokazao dobre nastupe i drugi je u generalnom plasmanu. Karolina Hasnoši je u svojoj generaciji ostvarila u zbiru maratona drugo mesto. Pored pomenutih plivača, zavidne rezultate postigli su Bence Balzam, prvi po zbiru maratona u 2016 godini, Tamaš Farkaš osvojio osam maratona i šampion Srbije na pet i 10 kilometara kraul u sezoni.

Ostali Bečejci: Dragan Živković, Svetozar Đuričin, Andrej Mihajlović, Kristijan Pinter, Igor Omaljev, Tamara Vračarić, Arnold Šagi dominirali su u svojim kategorijama u sezoni 2016.

Foto: Ilustracija

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име