Bečejski vaterpolisti polako krče put ka Prvoj A ligi | Foto: Vlastimir Jankov | Foto: Vlastimir Jankov
Bečejski vaterpolisti polako krče put ka Prvoj A ligi | Foto: Vlastimir Jankov | Foto: Vlastimir Jankov

Pobedonosna niska vaterpolista Bečeja nastavljena je i u Banjaluci. Pobeda rezultatom 11:7 (1:1, 2:4, 2:4, 2:2) ubedljivija je od pre tri meseca ostvarene kraj Tise (9:7), što najbolje potvrđuje da Bečejci igraju sve bolje kako prvenstvena trka odmiče.

To je veoma bitno, jer ih po završetku ligaškog dela prvenstva Prve B lige – sever (4. marta), čeka teži deo posla u doigravanju za plasman u Prvu A ligu Srbije. Ali o tom potom. Prvo valja odraditi posao u preostale tri utakmice. Prva je već naredne subote u Bečeju protiv somborskog Poleta.

Nije na odmet istaći da su Bečejci u Banjaluci igrali desetkovani bez Vladimira Korovljeva i Zorana Perića. Prvi je bio zauzet obavezama na fakultetu, a drugi je imao privatnih obaveza, pa su priliku dobili Stevan Dobožanov i Miloje Filipović. Ekipa je igrala u sastavu: Bušić, Marković, Afanasijev, Naćuk 2, Dobožanov, Mesaroš 3, Kuprešak 2, Velimirov, Filipović, Prkosovački 2, Drobina, Živkov Andričin, Doroslovački i Dajević.

-Pružili smo kvalitetnu igru i zasluženo osvojili nove bodove. Nemam običaj da izdvajam pojedince, ali ovoga puta pohvale za odbrane zaslužuje iskusni golman Petar Doroslovački, te Vladimir Kuprešak i Peđa Prkosovački za prikazanu igru i efikasnost, rekao nam je po povratku iz Banja Luke predsednik Goran Krstonošić.

U preostalim utakmicama grupe „sever“ prvoligaškog B karavana, ŽAK je u Kikindi pobedio Proleter sa 16:4, s subotički Spartak je u Somboru savladao Polet sa 19:8. Upravo ove dve ekipe prate Bečejce na tabeli i jedna od njih će, uz momke sa Tise, biti učesnik doigravanja za popunu Prve A lige Srbije. U drugoj grupi „jug“ nedodirljiv je Radnički iz Kragujevca, a najbliži učešću u pomenutom doigravanju je drugoplasirani Dorćol, koji bi time bio prvi rival Bečejcima na „fajnal foru“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име