Dva mlada Bečejca danas su sa autobuske stanice ispraćena u dvomesečnu avanturu. Ninoslav Trajković i Đorđe Ilčešin su se u „jugu“ zaputili u daleku Mongoliju, a ispraćaj porodice, prijatelja, sponzora i znatiželjnih sugrađana dao im je poseban vetar u leđa.

-Ni mi ne možemo da verujemo da je dan polaska stigao. Mnogo nam znači podrška svih. Nadamo se da ćemo uspeti ono što smo naumili, rekli su mladići pred polazak.

Ideja se pripremala mesecima unazad, a jedan od izazova, pored najvećeg – a to je kako što bolje opremiti starog „juga“ za daleki put, jeste i kako saopštiti roditeljima i prijateljima.

Automobil je prošao stručni pregled mehaničara, i u njega se polažu velike nade, kako bi se, na isto mesto, za dva meseca, mladići u njemu vratili. Trajković i Ilčešin su se na ovaj poduhvat odlučili, osim želje za avanturizmom, i želje da pomognu prihvatilištu za napuštene životinje u Bečeju, gde će usmeriti deo donacija.

Oni su sa stanice ispraćeni u pratnji policijskog automobila, ali pravog starovremenskog.

Portal  MojBečej.rs je prvi izveštavao o poduhvatu mladića, a u narednim danima, odnosno mesecima, aktivno ćemo pratiti naše sugrađane u njihovoj neobičnoj ekspediciji.

3 KOMENTARA

  1. Pazite na giban momci ja sam vozio yuga a taj giban lako zna da pukne i nije tako lako zameniti ga ako nemas drugi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име