Radna grupa za izradu Lokalnog antikorupcijskog plana opštine Bečej, za samo mesec dana otkako je formirana, uradila je analizirala i prilagodila polovinu, od ukupno 17, oblasti koje obuhvata model tog dokumenta, preventivnog mehanizma za jačanje integriteta lokalnih samouprava.

Aktivnim učešćem građana u procesu kreiranja, usvajanja i praćenja sprovođena Lokalnog antikorupcijskog plana, utiču se na to da rad njihove lokalne zajednice bude kvalitetniji i otpornije na rizike od korupcije.

Proces izrade Lokalnog antikorupcijskog plana u opštini Bečej sprovodi Bečejsko udruženje mladih, u okviru projekta „Zajedno ka održivim lokalnim antikorupcijskim politikama”, uz podršku Agencije za borbu protiv korupcije, koja je u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština uzradila model dokumenta koji, u svakom slučaju, mora da održava potrebe i specifičnost zajednice u kojoj će biti na snazi.

Nakon što se izradi nacrt dokumenta i usvoji u Skupštini opštine Bečej, što je predviđeno početkom naredne godine, sa ciljem da se on i sprovede na propisan način i da donese odgovarajuće efekte, biće formirano i telo za praćenje njegove primene.

Opširnije u TV prilogu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име