Nova školska godina u bečejskoj opštini donela je tri đaka prvaka više nego lane, pa su predsednik opštine Dragan Tošić i saradnici podelili 325 prvarica i paketića za bezbedan odlazak u i povratak iz škole. Na taj način se „prvačićima“ poželeo srećan, uspešan i bezbedan ulazak u novi period života.

Prilikom posete OŠ „Sever Đurkić“ prvi čovek bečejke opštine izneo je podatak da će u bečejsko obrazobvanje biti uloženo oko 400 miliona dinara.

-U ovu školu biće uloženo oko 300 miliona dinara, jer se prvobitni projekat kompletne rekonstrukcije škole proširio i na investicije u kuhinji i fiskulturnoj sali. Više nisu sredstva problem, već kako ćemo organizovati nastavu kad počnu radovi. Bilo bi idealno kada bi se sve radilo tokom letnjeg raspusta, a ako se krene ranije, onda ćemo morati da nađemo rešenja koje će stvarati najmanje problema. Oko 100 miliona je odobreno za projekat rekonstrukcije ŠOSO „Bratstvo“ u Ulici Đure Jakšića, gde će se pretresti krovna konstrulcija, urediti učionice i sanitarni čvorovi, istakao je predsednik Dragan Tošić.

Kad je reč o ulaganju u obrazovanje, akutno pitanje je šta će biti sa nastavkom izgradnje fiskulture sale OŠ „Petefi Šandor“, koja je započeta 2010. godine i obećanje da će biti završena za 50. rođendan ne da se izjalovilo, nego se i dalje daju obećanja bez pokrića.

-Ostala je još poslednja faza u izgradnji pomenute fiskulturne sale, ali ona ne bi trebalo da bude samo školska sala, već i za rekreativce u Donjem gradu. Po svemu sudeći nedostajućih 200.000 evra obezbediće Ministarstvo omladine i sporta u partenrstvu s donatorima iz Italije i u narednoj godini bi trebalo da se sala stavi u funkciju, novo je obećanje predsednika bečejske opštine Dragana Tošića.

Ovim se ne završava briga oko školstva u Bečeju, jer će lokalna samouprava uložiti napor da obezbedi sredstva i za rekonstrukciju OŠ „Šamu Mihalj“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име