Sanacija školske zgrade je krenula od krova | Foto: Vlastimir Jankov
Sanacija školske zgrade je krenula od krova | Foto: Vlastimir Jankov

Toliko čekana sanacija bečejske zgrade iz 1870. godine, u kojoj je više od pola veka smeštena OŠ „Zdravko Gložanski“, zahvaljujući razumevanju Ministarstva privrede i lokalne samouprave počela je ovih dana.

Vrednost radova je oko 31 milion dinara, od čega je pomenuto ministarstvo uložilo 13, a preostalih 18 miliona dinara je iz opštinske kase.

-Ovo je u poslednjih nekoliko decenija najveće ulaganje u bečejsko obrazovanje. Veća investicija bila je, samo, krajem sedamdesetih godina, kada se izgradila Spomen škola „Sever Đurkić“, primećuje predsednik Školskog odbora OŠ „Zdravo Gložanski“ Srđan Gligorić.

Kako su „zdravkovci“ učenici u bečejskoj Dositejevoj ulici, ali i isturenim odeljenjima najmlađeg naselja bečejske opštine Radičevića, to će se sanacioni radovi obaviti u obe škole, pa će od nove školske godine svi imati daleko bolje uslove za rad od prethodnih generacija.

-Radovi su povereni kragujevačkoj firmi „Aingor“ d. o. o. i počeli su 20. juna, što znači da bi trebalo da se okončaju 19. avgusta. Taman dovoljno da sve pripreme pred novu školsku godinu obavimo na vreme i učenici i nastavnici u novu školsku godinu uđu u „školicu kao bombonicu“, figurativno se izrazila direktorka najveće bečejske osmoljetke Suzana Đukić.

Majstori su, kako to i nalažu pravila popravljanja zgrada, krenuli od krova, koji će se potpuno pretresti uz zamenu svih letava, potom će se promeniti oluci i opšivci. U prizemnom delu će se mašinski preseći zidovi i uvući visokokvalitetni izolacioni materijal. Sav vlažni i dotrajali malter će se obiti sa zidova u prizemlju. Podne obloge će, takođe, biti zamenjene u prizemnom delu, a stolarija će se ampasovati, a gde treba i zameniti. U novoj školskoj godini će biti i nova štedljiva rasveta. Kad se urade pomenuti radovi, na scenu stupaju moleri i farbari, koji će obojiti stolariju, unutrašnje zidove i fasadu, pa će stara lepotica dobiti sasvim novo lice.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

 

 

2 KOMENTARA

  1. Zasto bas Kragujevacka firma? Zar u Beceju i u okolini nepostoji firma, koja bi to uradila? Sramota, dajemo poslove dalekim izvodjacima da zarade, a nasi privrednici ostaju bez posla. Nemojte reci da je bio „tender“ , ako jeste, zovite mene, naucicu vas, kako treba ispisati tender, da posao dobiju Becejci ili bar preduzetnici iz Vojvodine. To je „nazadno“ razmisljanjem, velika sramota za Becej.

    • Zato što se u cenu obavezno „ugrađuju“ gospoda iz SNS vlasti u Bečeju. Pogledaj sve investicije u Bečeju ko izvodi radove! SRAMOTA.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име