Još jedan ciklus besplatne Škole za pčelara počeo je danas (2. decembar) i trajaće nekoliko nedelja. Ova zimska aktivnost Udruženja pčelara „Tisa“ iz Bečeja okupila je 25 polaznika sa teritorije opštine Bečej željnih znanja, među kojima ima dosta mladih.

Predsednik bečejskih pčelara Mile Mučalov zadovoljan je odzivom budućih pčelara i napominje da mesta za zainteresovane ima još.

Naredno predavanja zakazano je za sledeći petak 9. decembar, od 18 sati u maloj sali zgrade opštine Bečej. Sve informacije u vezi sa Školom pčelara za početnike mogu se dobiti na kontakt: Mile Mučalov, 065/267-01-00.

Podsetimo da učesnici ove jedinstvene edukativne aktivnosti imaju priliku da besplatno savladaju osnove, ali i da od iskusnih pčelara čuju sve što im je na početku potrebno.

U Udruženju pčelara „Tisa“ aktivno je oko 90 članova, dok je broj pčelara u  najvećoj potiskoj opštini iz godine u godinu sve veći. I bečejski pčelari, kao i drugi u zemlji, bore se sa nekvalitetnim medom koji je zastupljen na tržištu, te taj problem ističu kao bitan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име