Ideolog i koordinator Muzičkog kampa u Bečeju Đijanta Lovaš

Muzički kamp za decu uzrasta od sedam do 16 godina, koji Narodna biblioteka Bečej organizuje u letnjem periodu, doživljava četvrto izdanje. Prijave se primaju telefonskim putem na broj 064/6168395 do 14. avgusta, a kako je broj učesnika ograničen, valja požuriti. Pored kampa, radiće i muzička radionica za decu uzrasta od tri do sedam godina. Uslov za učešće u kampu je članstvo u Narodnoj biblioteci Bečej, gde će se sve odvijati od 16. do 29. avgusta.

-Naša je ideja da omogućimo deci da uz pomoć profesionalnih muzičara tokom slobodnog vremena kreativno razvijaju motoriku, pamćenje i drge osobine, da nauče osnove sviranja pojedinih instrumenata obrađujući pop i rok muziku. Svi koji se prijave, bez obzira da li imaju ili ne predznanje, imaće priliku da uče osnove ili usavršavaju sviranje bas i električne gitare, bubnjeva, violine, klavijature ili pop i rok pevanje. U početku individualne časove drže afirmisani muzičari ovdašnjeg muzičkog benda „Fingerbeng“, renomirani violinista Đula Tol, ja ću raditi sa zainteresovanim za klavijaturom, za pevanje je zadužena Svetlana Tot, a posle će se rasporediti po bendovima, kako bi stečeno znanje pokazali na završnom koncertu 29. avgusta na letnjoj pozornici naše ustanove, čuli smo od direktorke Narodne biblioteke Bečej Đijante Lovaš.

Za ovogodišnje izdanje Muzičkog kampa za decu planirane su i novine, pošto ima dece koja su pohađala prethodna tri kampa. Reč je o radionici komponovanja muzike i pisanja tekstova za muziku, a biće i večeri na kojima će se upoznavati sa istorijatom pop i rok muzike. Organizatori kampa je apostrofirali podršku Ministarstva kulture i informisanja, kao i Pokrajinskog sekretarijata obrazovanja, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

1 KOMENTAR

  1. Muzicki kamp narodne biblioteke.Malo dalje niz ulicu je muzicka skola i iskreno ocekujem knjizevni kamp za decu starosti koju ima postojeca direktorica.Ovo prevazilazi sve do sad !!!!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име