Takmičenja u području rada ekonomije, prava i administracije kontinuirano se održavaju 25 godina iz šest predmeta i pravi su izazov za učenike i nastavnike ekonomskih škola Srbije. Zadovoljstvo nam je što je, baš, naš kolektiv domaćin atraktivnog takmičenja iz oblasti osnovi ekonomije, koje je ove godine okupilo 37 škola, od ukupno 150 koliko ih je u Zajednici ekonomskih škola Srbije.

Inače, organizator ovog takmičenje je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji s pomenutom Zajednicom, a sastavljač testova je Ekonomski fakultet u Beogradu, ovo je, između ostalog, rekla direktorka Ekonosko-trgovinske škole u Bečeju Gordana Kovačev na svečanom otvaranju takmičenja u Gradskoj kući Bečej.

Svečanom skupu, pored takmičara i njihovih nastavnika, prisustvovali su i uvaženi gosti, predstavnica Ministarstva prosvete, Školske uprave u Novom Sadu i prosvetni savetnik Vesna Radulović, predstavnik Zajednice ekonomskih škola Srbije i direktor Ekonomske škole u Novom Sadu Nebojša Bulatović, te predstavnici Ekonomskog fakulteta u Beogradu Nemanja Vuksanović i Svetozar Tanasković.

Predsednik najveće potiske opštine mr Vuk Radojević je prisutne pozdravio u ime grada domaćina i poželeo im, pre svega, prijatan dvodnevni boravak u Bečeju, a takmičarima da dostojnu reprezentuju svoju školu i sebe.

-Glavni razlog što je, baš, naš grad domaćin atraktivnog i izazovnog takmičenja iz predmeta osnovi ekonomije jeste da je naša učenica Dragana Savić lane pobedila. To dovoljno kazuje o kvalitetu rada Ekonomsko-trgovinske škole u Bečeju, svih zaposlenih i, naravno, učenika. Poreda takmičarskog izazova, ovakvi skupovi imaju draž i u međusobnom druženju, pa vam svima želim da steknete što više poznanika, čak i prijatelja ovde u Bečeju, kao i da što više atraktivnih turističkih destinacija u gradu posetite, pa nam nekom drugom prilikom, opet, dođete, rekao je prilikom svečanog otvaranja takmičenja mr Vuk Radojević.

Potom je izveden prigodan program u kom su nastupili zajednički hor učenika i nastavnika Ekonomsko-trgovinske škole u Bečeju pod upravom Olivere Divljak, te učenici s recitacijama i pesmama na srpskom, mađarskom i engleskom jeziku.

Takmičarski deo održan je u petak, 11. marta, između 15 i 17 sati, rezultati će biti poznati sutra, u subotu, oko podneva, a oko 13 sati će se objaviti rang lista, proglasiti najbolji i uručiti nagrade. Istog dana, od 10,30 do 12 sati, biće organizovana promocija ekonomskih fakulteta u Beogradu i Subotici, beogradskog Fakulteta za menadžment, ekonomiju i finansije i Univerziteta Singidunum.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име