Gol Miodraga Pelengića iz slobodnog udarca na prvoj utakmici turnira
Gol Miodraga Pelengića iz slobodnog udarca na prvoj utakmici turnira

Posle bečejskog turnira „tri na tri“ na terenu za male sportove u dvorištu DTV Partizan, na rekonstruisanom terenu za mali fudbal u centru Treće mesne zajednice počeo je tradicionalni turnir u malom fudbalu „Trofej Novog sela“.

Okupilo se 19 ekipa iz osam banatskih i bačkih naselja, koje su podeljene u četiri grupe. Pobednici grupa obezbeđuju direktan prolaz u četvrtfinale, a drugoplasirane i trećeplasirane ekipe će igrati baraž za ovu fazu takmičenja. Kraj turnira je planiran za 4. juli.

-Imajući u vidu kakva je tropska vrućina, zadovoljni smo odzivom ekipa. Generalni sponzor turnira je opština Bečej, a logističku podršku pruža nam Kancelarija za mlade, pa je sve poprimilo boljitak u organizaciji. Pored pehara, tri najbolje plasirane ekipe biće i novčano nagrađene. Nagradni fond je 120.000 dinara, a robne nagrade pripašće najboljim pojedincima, golmanu, igraču i strelcu, rekao nam je u ime organizatora turnira Oto Barta.

Dogovor organizatora Ota Barte i sudije Nemanja Matića
Dogovor organizatora Ota Barte i sudije Nemanja Matića

Čast da otvore turnir pripala je lanjskim pobednicima, ekipi Vrebalov Agrar iz Novog Bečeja, i ekipi Novoselci, koji su iskoristili, uslovno rečeno, prednost domaćeg terena i pobedili sa 3:2. U drugoj utakmici bečejska ekipa Fortuna Sukur Metal pobedilaje Spartak iz Kumana rezultatom 6:1. U poslednjoj utakmici prvog dana turnira Ribarnica Triki je savladala temerinsku ekipu Pab Pub sa 2:1.

Fortuna Sukur Metal ubedljiva na startu
Fortuna Sukur Metal ubedljiva na startu

Tokom grupne faze takmičenja igra se svakodnevno  od 17.30 do 20.30 sati. Deljenje pravde povereno je Nemanji Matiću iz Bečeja. Primetno je poboljšanje uslova za igru, jer je teren u centru Novog sela, preko puta pijace, ograđen visokom žičanom ogradom i sada se lopta prilikom izlaska sa terena brzo vraća u igru. Zapaženo je i prisustvo ljubitelja malog fudbala.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име