– Nizom aktivnosti pokušaćemo da utičemo na povećanje zapošljivosti kod mladih iz opština Bečej i Srbobran, a prvi put smo u okviru nekog projekta omogućili da, nakon što prođu obuke, mladi, kod već poznatog poslodavca, mogu i da se zaposle, rekao je na konferenciji za novinare povodom početka projekta „Jednake šanse za sve mlade“ predsednik Bečejskog udruženja mladih (BUM) Aleksandar Đekić.

Bečejsko udruženje mladih u partnerstvu sa Kancelarijom za mlade opštine Bečej, Kancelarijom za mlade opštine Srbobran i Opštim udruženjem preduzetnika Bečej realizuje projekat gde je planirano učešće ukupno 180 momaka i devojaka koji traže posao.

– Projekat se bavi pripremom i realizacijom sadržaja usmerenih ka povećanju zapošljivosti mladih sa teritorija opština Srbobran i Bečej, kao i zapošljavanjem mladih kod poznatih poslodavaca koje smo obezbedili kao partnere. Osobe starosti od 15 do 30 godina jesu najugroženija grupacija što se tiče pronalaženja posla, a to govori i podatak Nacionalne službe za zapošljavanje, dobijen na osnovu poslednjeg popisa. Naime, u pomenute dve opštine ima više od 8.000 mladih koji nemaju posao, objašnjava Aleksandar Đekić.

BUM će sa partnerima sprovesti po dve obuke u obe opštine na srpskom i mađarskom jeziku i to za: aktivno traženje posla, komunikacije i javni nastup i pokretanje sopstvenog biznisa. Pored toga, planirane su i studijske posete preduzetnicima, u okviru kojih će učesnici obuka obići deset lokalnih firmi zainteresovanih za zapošljavanje.

– Na završnoj konferenciji „Proaktivno do posla“ će biti organizovan i multisektorski okrugli sto, na kom će tema biti zapošljivost mladih, kazao je Đekić. Zainteresovani za učešće na obukama prijavljivaće se putem javnog poziva koji će biti raspisan na portalu „MojBečej“ i na sajtu Bečejskog udruženja mladih, a dodatne informacije u vezi sa projektom mogu se dobiti u sedištu organizacije u Glavnoj 47. Projekat „Jednake šanse za sve mlade“ finansira Ministarstvo omladine i sporta.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име