S rada bečejskog Origami kampa za osnovce | Foto: Vlastimir Jankov
S rada bečejskog Origami kampa za osnovce | Foto: Vlastimir Jankov

U nizu aktivnosti Društva učitelja Bečej, Origami kamp zauzima posebno mesto, jer su daca vrlo zainteresovana da nauče osnove origami umetnosti i dočaraju kulturu dalekog Japana koji neguje ovu vrstu stvaralaštva od nastanka papira do danas. Dovoljno je istaći da je tokom dosadašnjih pet skupova više od hiljadu dece u bečejskoj opštini naučilo osnove origamia.

Ovo je šesta godina kako u prve dve nedelje letnjeg školskog raspusta organizujemo Origami kamp u prostoru Narodne biblioteke Bečej, a krajem istog raspusta u bibliotečkim ograncima u Bačkom Gradištu, Bačkom Petrovom Selu i Radičeviću. Sa decom u tri prepodnevne smene, 9, 10 i 11 sati, od 20. juna rade iskusni origami učitelji, članovi našeg Društva, a ovogodšnji skup smo nazvali „Hranu napravi kao kuvar pravi“. Iskustvo nas uči da će se deca uključivati, čak i koja nisu iz Bečeja, do kraja rada u Bečeju 1. jula, kada ćemo u podne otvoriti izložbu radova nastalih u kampu, saznali smo od predsednice Društva učitelja Bečej Milene Gmijović.

Pored Narodne biblioteke, partneri tradicionalne atraktivne aktivnosti su lokalna samouprava i ovdašnja knjižara Prizma 93.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име