Kako Dnevnik saznaje, dvojica optuženih su na pripremnom ročištu ostali pri svojoj odbrani da nisu učestvovali u krađi instrumenata, dok je Tužilaštvo ponovilo navode iz optužnice.
Prema nezvaničnim saznanjima, branioci dvojice otpuženih su predložili da se sudski postupak koji se vodi u sudu u Bečeju spoji sa postupkom suda u Staroj Pazovi zbog nekih drugih krivičnih dela, jer su, navodno, tamo sklopili sporazum o priznanju krivice, ali je još nepoznato da li će ovaj predlog biti usvojen.
Podsetimo, skupocena violina, marke Domeniko Montano, ukradena je 1. novembra 2019. godine u Bačkom Petrovom Selu, a pronađena je mesec i po kasnije u Novim Banovcima.
Policija je uhapsila dvojicu okrivljenih, a brat jednog od okrivljenih uhapšen je 31. decembra. On je sklopio sporazum o priznavanju krivice, pa mu je izrečena kazna od šest meseci kućnog zatvora, piše Dnevnik.
Skupoceni instrument iz 1800. godine, muzičaru koga često nazivaju i vojvođanskim Paganinijem, ukraden je iz parkiranog automobila. Radi se o vrlo retkom instrumentu, kakvih na celom svetu ima samo 15.
Autor: Dnevnik

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име