Počev od danas (21. april) otvaraju se sve pijace na teritoriji opštine Bečej, na otvorenom i zatvorenom prostoru, zaključeno je na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Bečej.

Javno preduzeće „Komunalac“ Bečej dužno je da zaposlenima i korisnicima usluga – zakupcima tezgi i kupcima obezbedi, odnosno omogući primenu svih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih, kao i.korisnika usluga, a posebno onih koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19, a pod tim se podrazumeva držanje socijalne distance, dezinfekciju i upotrebu zaštitnih sredstava tj. maski i rukavica, i da u tom smislu donese poseban plan primene mera, koji je sastavni deo akta o proceni rizika koji se donosi saglasno zakonu i propisima iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, navodi se u zaključku.

Korisnici usluga (zakupci tezgi i posetioci, odnosno kupci) dužni su da se pridržavaju uputstava zaposlenih na pijaci i da primenjuju propisane, odnosno utvrđene mere koje se odnose na održavanje socijalne distance i upotrebu sredstava za ličnu zaštitu.

JP „Komunalac“ Bečej posebno je dužan da na pijacama u zatvorenom prostoru, odnosno u zatvorenim delovima pijace zaposlenima i korisnicima usluga (zakupcima tezgi i posetiocima, odnosno kupcima) obezbedi, odnosno omoguće primenu svih preventivnih mera koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19, a koje se tiču maksimalnog broja lica koja mogu da borave na zatvorenoj pijaci, odnosno u zatvorenom delu pijace.

Organizovanje rada saglasno ovom zaključku JP „Komunalac“ Bečej je dužan da obezbedi dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 na teritoriji Republike Srbije.

Ograničava se radno vreme sa potrošačima u maloprodajnim objektima tokom trajanja vanrednog stanja i može se obavljati po sledećem principu:

Ponedeljak — četvrtak od 7 do 17 časova;

Petak: za građane starije od 65 godina od 4 do 7, a za ostale građane od 8 do 17 časova;

Rad logističkih centara i snabdevanje objekata može da se obavlja celodnevno u  skladu sa procedurama koje definišu kretanje  lica i posebne radne naloge za zaposlena lica.

Trgovac može, u skladu sa gore navedenom preporukom da samostalno odredi radno vreme u navedenim vremenskim intervalima.

Broj potrošača u maloprodajnim objektima može biti jedan potrošač na deset kvadratnih metara uz poštovanje opštih mera prevencije i fizičke udaljenosti potrošača.

Odeljenju za Urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor Opštinske uprave opštine Bečej nalaže se mera pojačanog nadzora nad sprovođenjem mera.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име