Podkast je trenutno najbrže rastući medijski format koji je svoju veliku popularnost u Srbiji dobio tokom 2020. godine, a upravo to je jedan od razloga zašto je Bečejsko udruženje mladih započelo i prvu Podkast radionicu za mlade u Bečeju.

Podkast je radio 21. veka koji je u modu vratio duge razgovore i diskusije na određene teme koje su komercijalizacijom radio stanica potpuno nestale iz etra, ali su svoje mesto ponovo pronašle na internetu.

Ovaj format omogućava gotovo svakom da kreira i emituje audio, a u nekim slučajevima i audio-vizuelne emisije, u slobodnoj formi, a koje će uvek lako doći do publike jer je uvek dostupna i može se slušati bilo gde pošto je jedini uslov internet konekcija.

Radionice koje pohađaju zainteresovani mladi traju do kraja februara, kada će učesnici početi sa emitovanjem podkasta „Bumovanje“, što će biti neka vrsta reinkarnacije istoimene radijske emisije koja se, pre skoro deceniju, emitovala na bečejskoj radio stanici, kažu organizatori.

Radionice se organizuju u okviru projekta  Vlade Švajcarske pod nazivom „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT” koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative. 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име