Komisija za dodelu godišnjih priznanja i zvanja počasni građanin opštine Bečej raspisala je Javni poziv radi podnošenja inicijativa za dodelu godišnjih nagrada. Krajnji rok za slanje inicijativa je 15. jun, a „prvoavgustovska nagrada“ se uručuje na svečanoj sednici Skupštine opštine Bečej 1. avgusta.

Pravo da podnesu inicijativu za priznanje imaju građani pojedinačno, ali i organizacije, udruženja, ustanove…

Inicijativa se podnosi u pismenoj formi i dostavlja lično u Opštinskom uslužnom centru – kancelarija broj 7, šalter 2 ili putem pošte na adresu: Opština Bečej, Komisija za dodelu godišnje nagrade opštine Bečej, Trg oslobođenja 2, 21220 Bečej, sa napomenom: „Inicijativa za dodelu godišnjih nagrada.“

-U inicijativi je obavezno naglasiti oblast – kategoriju za koju potpisnici predlažu – organizaciju ili pojedinca. Neobrazložene inicijative za dodelu godišnjih nagrada smatraće se nepotpunim i neće biti razmatrane, napominje se u pozivu.

Podsetimo na to da se godišnja nagrada dodeljuje građanima ili organizacijama za značajna ostvarenja u kulturi, nauci, privredi, sportu i drugim oblastima, čija je delatnost ili delo doprinelo društvenom i privrednom razvoju ili ugledu opštine Bečej.

Komisija pregleda sve pristigle inicijative, a opredeli se, obično, za sedam kandidata. Konačnu odluku o nagrađenima donose odbornici na sednici Skupštine opštine Bečej, a priznanja se uručuju leureatima na svečanosti povodom Dana opštine Bečej.

Prošle godine su, podsećanja radi, opštinske nagrade dobili: Nikola Džigurski, Siniša Košutić, Rotari klub „Stari Bečej“, Goran Dumanović, Gerontološki centar Bečej, Plesna grupa „Selence“ i Laslo Fuderer.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име