Sredstvima Autonomne pokrajine Vojvodine i opštine Bečej, ukupno oko 44 miliona dinara, realizovaće se projekti uređenja kanalske mreže, izgradnje fekalne kanalizacije i dezinfekcije vode za piće.

Predstavnici 30 vojvođanskih lokalnih samouprava potpisali su juče (15. jul) sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za radove na obnovi kanalske mreže, te ugovore o sufinansiranju radova na izgradnji i obnovi vodovoda i kanalizacije u Vojvodini.

Za obnovu kanalske mreže u skupštinskoj sali AP Vojvodine potpisana su 33 ugovora u vrednosti od preko 590 miliona dinara, dok je za obnovu i izgradnju vodovoda i kanalizacije izdvojeno preko 290 miliona dinara za 42 potpisana ugovora. Ugovore je korisnicima budžetskih sredstva uručio vršilac funkcije pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bugarski.

Vuk Radojević, predsednik opštine Bečej, je sa v.f. pokrajinskog sekretara potpisao tri ugovora vredna oko 44 miliona dinara.

Projekat Uređenja kanalske mreže u četiri katastarske opštine u Bečeju (KO Bečej, KO Bačko Petrovo Selo, KO Bačko Gradište i KO Radičević) vredan je 25 miliona dinara od čega je Sekretarijat obezbedio 15 miliona dinara iz Fonda za zaštitu poljoprivrednog zemljišta, a opština Bečej 10 miliona iz dela budžeta za poljoprivredu od sredstava izdavanja državne zemlje u zakup. Za ovaj projekat potpisan je trojni ugovor na relaciji Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu – Vode Vojvodine – opština Bečej.

Projekat izgradnje fekalne kanalizacije u četiri ulice u Bečeju vredan je oko 5,3 miliona dinara. Sekretarijat je za to namenio 4.390.000, a opština Bečej 969.007, a radiće se u ulicama: Severa Đurkića, Petefi Šandora, Neznanog junaka i u Potiskoj. Prema rečima Zorana Grbića, v.d. direktora Javnog preduzeća Vodokanal, kanalizaciona mreža biće obnovljena u dužini od 842 metra.

Tehnološki projekat za dezinfekciju vode za piće mešovitim dezinfektantom proizvodnim procesom elektrolize vodenog rastvora soli na mestu potrošnje pogona za pripremu vode u Bečeju, hlorizator za fabriku vode, vredi oko 13,5 miliona dinara (pokrajina 11.468.200, opština 2.023.800 dinara).

Inače, u pitanju je jedna od najvećih investicija u Fabriku vode u poslednjih desetak godina.

Svoj deo ulaganja za ova dva projekta Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu obezbeđuje iz budžetskog fonda za vode. Ukupno za tri projekta 43.851.007 dinara, sekretarijat 30.858.200 i opština 12.992.807 dinara.

Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević zahvalio se pokrajinskom sekretarijati na tome što su prepoznali značaj ovih investicija, te odobrili novčana sredstva. Kako je Radojević projekti će biti realizovani ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име