„Pokretanje sopstvenog biznisa“, jedna od obuka u okviru projekta „Jednaka šansa za sve mlade“, održana je u četvrtak 11. decembra u Kreativnom centru Gradskog pozorišta Bečeja.

Trideset mladih sa teritorije opštine Bečej osnaženo je novim znanjem i podstaknuto da pokrenu sopstveni biznis. U prvom delu obuke, učesnici su upoznati sa pravnim delom osnivanja sopstvenog biznisa, dok je u drugom delu učesnicima predstavljena poreska regulativa ove oblasti, a na kraju obuke su učesnici zajedno sa trenerom sastavili biznis plan.

– Ova je obuka bila interesantna jer sam samo delimično znala određene, sada se ispostavilo, važne činjenice. Takođe, posle ova dva predavanja razmišljam u pravcu da ljubav prema starim zanatima i kreativnost pretvorim u izvor prihoda. Znaću na koja vrata da zakucam kada bude trebalo, rekla je učesnica obuke tridesetogodišnja Karolina Čepe iz Bečeja. Obuke su održali Zorka Kosovac, ekonomistkinja i Dejan Ružičić, pravnik, iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

„Pokretanje sopstvenog biznisa“ treća je u nizu obuka u okviru projekta koji realizuje Bečejsko udruženje mladih (BUM) uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Cilj projekta jeste povećanje zapošljivosti mladih sa teritorija opština Bečej i Srbobran.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име