Edukacija poljoprivrednih proizvođača opštine Bečej iz oblasti ekonomike poljoprivrede biće održana u ponedeljak 29. februara i sedam dana kasnije (7. mart). Edukacije će oba dana početi od 11 sati u maloj sali zgrade Skupštine opštine Bečej.

-Obrazovanje u poljoprivredi podrazumeva obuku primarnih poljoprivrednih proizvođača na teritoriji opštine Bečej kako bi se upoznali sa aktuelnim temama u oblasti ekonomike poljoprivrede. Cilj obrazovanja i usavršavanja primarnih poljoprivrednih proizvođača jeste obezbeđivanje višeg nivoa znanja primarnih poljoprivrednih proizvođača iz navedenih tematskih oblasti, čime im se pomaže u vođenju i unapređenju poljoprivrednih gazdinstava i nastupanju na tržištu, navode organizatori.

Nakon završetka obuke za sve polaznike koji su odslušali polovinu predavanja biće obezbeđeni sertifikati.
Edukacija poljoprivrednih proizvođača opštine Bečej je nastavak tradicije koja je započela prošle godine, a koju su proizvođači pozitivno ocenili. Ovu inicijativu prihvatila je i uprava za privredu grada Novog Sada.

Program

29. februar 11 – 13 časova

1. Značaj i primena diferencijalnih kalkulacija u poljoprivredi – Doc. dr Todor Marković, Poljoprivredni fakultet, Novi Sad.
2. Mogućnost dobijanja fondovskih i bankarskih sredstava za poljoprivrednu proizvodnju i subvencije u poljoprivredi – Doc. dr Dragan Milić, Poljoprivredni fakultet, Novi Sad.
3. Uloga lokalne samouprave u razvoju poljoprivrede i sela – dr Danilo Tomić, DAES, Beograd.
4. Primena standarda u poljoprivrednoj proizvodnji – dr Danilo Tomić, DAES, Beograd.

7. mart, 11 – 13 časova

1. Primena softvera na poljoprivrednim gazdinstvima – Doc dr Tihomir Zoranović, Poljoprivredni fakultet, Novi Sad.
2. Izrada biznis planova u poljoprivrednoj proizvodnji – Doc. dr Dragan Milić, Poljoprivredni fakultet, Novi Sad.
3. Zašto i kako osnovati porodično preduzeće u agrobiznisu – dr Danilo Tomić, DAES, Beograd.
4.Razvojni programi u proizvodnji i preradi poljoprivrednih proizvoda – dr Danilo Tomić, DAES, Beograd.
5. Promocija pilot projekta mapiranje terena opštine Bečej – Dr Anđelko Mišković, član gradskog veća zadužen za poljoprivredu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име