Kako je ove godine krenulo, još dva uspešna koraka su potrebna bečejskim fudbalerima da upotpune zbirku pehara u klupskoj istoriji. Letos su primili pehar namenjen pobedniku Područne lige TFS Novi Sad, a sada im se pruže prilika da dobiju i pehar namenjen pobedniku kupa istog Saveza.

Prepreka u prvom koraku, polufinalu, je Mladost iz Turije. Polufinalni okršaj sa Turincima igra se u sredu, 4. novembra, s početkom u 14 sati na Gradskom stadionu kraj Tise. Druga polufinalna utakmica igra se u istom terminu u Čurugu, a sastaju se domaći Hajduk i Budućnost iz Gložana.

Trener Bečejaca Dalibor Novčić u ovoj utakmici neće moći da računa na usluge Nemanje Vasina, koji je isključen u subotu u Odžacima, ali to ne znači da Vasin neće osetiti draž igranja protiv Turinaca. Jer, igrom slučaja i voljom žreba, Bečejci i Turinci će se ponovo međusobno sastati u subotu, 7. novembra, kada će igrati prvenstvenu utakmicu za bodove Bačke zone. Verovatno će, kao i nedelju dana ranije u kup utakmici protiv OFK Vrbasa (3:0), trener Novčić izvesti na teren šarenoliki sastav. To je prilika da osete draž i značaj igranja utakmice fudbaleri koji imaju nešto manju minutažu u aktuelnoj prvenstvenoj trci. Ujedno, to je prilika da pokažu svoj potencijal i, eventualno, se nametnu stručnom štabu. Verovatno slično razmišljaju i u redovima Turinaca, pa će ljubitelji fudbala u Bečeju, a verovatno će ih biti i iz Turije, u roku od četiri dana imati priliku da vide sve čime ova dva kluba raspolažu u igračkom kadru.

Upravo je to razlog da se posete oba međusobna okršaja Bečejaca i Turinaca kraj Tise, polufinalni u kupu i prvenstveni u okviru 13. kola VFL zona Bačka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име