Majka troje dece, bez posla gotovo deceniju, četrdesetjednogodišnja Jadranka Radovanović, kaže da će joj mnogo značiti pomoć u vidu plastenika koji je dobila na konkursu kod Komesarijata za izbeglice. Poslušala je savet stručnih lica, pa će gajiti trenutno samo paradajz, jer u tom prostoru, kako veli, valja da se nalazi samo jedna vrsta povrća.

 

– Raspitala sam se za sortu, a obezbedili smo 400 strukova. Oko tri tone paradajza treba da rodi. S tim ću na pijacu, probaću i preko prijatelja, a ako ništa drugo biće domaćeg kečapa, navodi Radovanović.

Prema rečima predsednika opštine Vuka Radojevića, koji je danas (20. mart) posetio porodicu Radovanović, okončana je javna nabavka i građevinskog materijala, koja je realizovana takođe preko konkursa kod Komesarijata za izbeglice i raseljena lica, a čija je vrednosti 6.400.000 dinara.

Pored toga, u proteklom periodu isporučeni su i kavezi sa hranilicama za koke nosilje, opreme za radionice, aparati za varenje, stege, oštrači. S druge strane, nabavka stoke je ponovljena, a ukoliko bude potrebe, u dogovoru sa komesarijatom, sredstva će biti utrošena na neki drugi način.

Kroz konkurse ekonomskog osnaživanje izbeglica kroz dohodovne aktivnosti obuhvaćeno je oko dvadesetak porodica u Bečeju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име