Ugovori o dodeli sredstava za ekonomsko osnaživanje izbeglica kroz dohodovne aktivnosti potpisani su danas (19. februara) u zgradi opštine Bečej. Sedam porodica iz bečejske opštine naredne nedelje dobiće plastenike i celokupnu opremu neophodnu za ubrzani način proizvodnje kultura, a ukupna vrednost donacije 700.000 dinara.

 

Prema rečima presednika opštine Vuka Radojevića lokalna samouprava prvi put ovako pomaže izbegla lica, te je ovakva aktivnost iskorak u odnosu na raniji period.

– Na ovaj način pokazujemo zrelost i odgovornost prema izbeglim licima, naveo je Radojević i dodao da je nabavka stoke, takođe deo ove vrste pomoći, u toku. Kako je prvi čovek opštine istakao, tender je raspisan već treći put, jer u prethodnom periodu nije bilo adekvatnih ponuda. Pored ekonomskog osnaživanja izbeglih porodicama, za ovu kategoriju lica biće omogućen i građevinski materijal. Isto sleduje i raseljenim licima, dok je deo ovih poteza i kupovina kuća za šest porodica.

Sredstva za ove aktivnosti obezbeđena su iz Komesarijata za izbeglice i migracije.

Na potpisivanju ugovora korisnica pomoći Drenka Pavlica rekla je da će u svom plasteniku za početak gajiti povrće, dok će, nakon što se usavrši i obuči, proizvodnju usmeriti ka cveću, što joj je davna želja. U svojevrsnom zatvorenom prostor idealnom za proizvodnju povrtarski kultura Jadranka Radovanović planira da posadi salatu i paradajz.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име