Pomoćnik predsednika opštine za komunalne poslove i infrastrukturu Željko Plavšić izjavio je da se radi na tome da se Goranski park stavi pod nadležnost Javnog preduzeća „Komunalac”, a da će se sredstva za to naći iz opštinskog budžeta ove ili naredne godine.

Prema Plavšićevim rečima, i Goranski park, kao i Gornji park kod dečjeg dispanzera, valja „umiti”, te dodati trim staze i osvetljenje, kako bi se na najbolji način iskoristilo to što se taj prostor nalazi blizu Tise, hotela i sportskog kompleksa.

Ali, do ulaganja ove vrste, te i za staranje ovog bečejskog komunalnog preduzeća ovim prostorom, valja, pre svega, sačekati rebalans opštinske kase. O bečejskoj botaničkoj bašti, kako neki nazivaju ovaj prostor, Pokret gorana se stara sa malim i ograničenim sredstvima. Nekoliko novijih klupa veselih boja gotovo su jedini mobilijar koji se nalazi u parku površine deset hektara. Iako je ranije bilo mnogo cveća, danas to nije slučaj, jer u parku godinama nema ni tehničke vode.

Zbog krađa i vandalizma, ali i nedostatka vode, cveće sade samo u blizini Doma Mihajla Pejovića Miše, pa je tako ono malo božura, karanfila i begonija tokom dana na oku zaposlenih. Stradala je pre nekog vremena i spomen -česma postavljena u čast tvorca parka gorana u Bečeju Miši Pejoviću, sa koje su kradljivci odneli ono što je na ceni, bakar.

Inače, neretko se ovaj prostor koristi i za odlaganje smeća, a o tome svedoči i činjenica da su radnici „Komunalca” tokom prolećnog čišćenja, u aprilu iz parka odneli ukupno 33 traktorske prikolice pune otpada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име