Narednih šest meseci, zahvaljujući Crvenom krstu i lokalnoj samoupravi, 225 socijalno ugroženih građana iz sva četiri mesta u opštini Novi Bečej moći će da koriste usluge Narodne kuhinje. Oni će svakodnevno dobijati besplatan topli obrok.

 

 

Sekretar Crvenog krsta Momir Dimitrijević kaže da usluge Narodne kuhinje koristi 105 osoba iz Novog Bečeja, 55 iz Novog Miloševa, 40 iz Kumana i 25 iz Bočara. Dimitrijević dodaje da je Crveni krst spisak najugroženijih korisnika sačinio u saradnji sa Centrom za socijalni rad i da je reč o višečlanim porodicama bez primanja, samohranim majkama, invalidima i ostalima za koje je procenjeno da će teško prezimiti.

Pilot projekat nosi naziv „Zimski program” pošto će trajati od 1. oktobra do 1. aprila iduće godine. Crveni krst je obezbedio osnovne artikle, a lokalna samouprava je u budžetu izdvojila finansijska sredstva za energiju, troškove prevoza i ostalo što je potrebno kako bi Narodna kuhinja funkcionisala.

Kako novobečejski Crveni krst nema svoju kuhinju, hranu priprema Dom za smeštaj duševno obolelih lica „Sveti Vasilije Ostroški – Čudotvorac”. Hrana se potom doprema na četiri punkta – u novobečejski Crveni krst, Novo Miloševo, Bočar i Kumane.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име