Ekonomsko-trgovinska škola očekuje 180 novih učenika
Ekonomsko-trgovinska škola očekuje 180 novih učenika

Prvi upisni krug u bečejskim srednjim školama doneo je ukupnu popunjenost od oko 80 odsto. Od 480 slobodnih mesta u tri srednje škole, Gimnaziji (120), Ekonomsko-trgovinskoj školi (180) i Tehničkoj školi (180), ostalo je 97 slobodnih mesta.

Najmanje praznih mesta je u Gimnaziji, ukupno 22, i to na društveno-jezičkom smeru (1), prirodno-matematičkom smeru (5), sportskom odeljenju (7) srpskog nastavnog jezika i opštem odeljenju (9) mađarskog nastavnog jezika.

U Ekonomsko – trgovinskoj školi preostala su 34 slobodna mesta. Na srpskom nastavnom jeziku za profil finansijski administrator (2), službenik u bankarstvu i osiguraju (9) i na trogodišnjem školovanju za trgovca (8), odnosno na mađarskom jeziku u mešovitom odeljenju poslastičar (7) i trgovac (8).

Tehnička škola ima još 41 slobodno mesto. Na srpskom jeziku to su profili: vozač motornih vozila (4), mešovito odeljenje bravar (6) – operater mašinske obrade (5) i frizer (12), a na mađarskom jeziku profil tehničar za komjutersko upravljanje (CNC) mašina  (2) i elektrotehničar informacionih tehnologija (12).

U bečejskom obrazovnom sistemu je i ŠOSO „Bratstvo“, koju pohađaju deca sa posebnim potrebama. Planirana su četiri odeljenja, po dva na srpskom i mađarskom jeziku, sa po šest do 12 učenika. Popunjena su mesta na srpskom jeziku za profile cvećar – vrtlar i frizer, odnosno cvećar – vrtlar na mađarskom jeziku, ali ne i za profil pekar na mađarskom jeziku, jer ove godine nije bilo interesovanja i škola će imati samo tri prva razreda.

U sve tri srednje škole očekuju da će drugi upisni rok u dobroj meri popuniti praznine i radiće planirani broj odeljenja u svim školama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име