Oko 100 sugrađana okupilo se juče u centru Bečeja da šetnjom i paljenjem sveća pruže podršku porodici nedavno nastradalog 21- godišnjeg Jovana Marića. Mladić je nastradao od strujnog udara u noći između 23. i 24. avgusta u bečejskom Novom selu. Kretao se biciklom na putu do kuće iz noćne smene kada je na njega najverovatnije pao kabel sa bandere.

Da li je kabel bio spušten od ranije ili je toliko neverovatan splet nesrećnih okolnosti da je baš u trenutku prolaska nesrećnog mladića pao i usmrtio ga, pokazaće istraga, veruje porodica.

Porodica je više od nedelju dana nakon tragičnog događaja od nadležnih organa imala samo potvrdu o smrti. Informacije su krenule da pristužu nakon što je osnovana Fejsbuk grupa „Pravda za Jovana“.

Jovan je bio jedno od petoro dece. Porodicu zanima objektivna odgovornost uzroka njegove smrti. Kažu da veruju u institucije i u istragu koja se sada sprovodi pred Višim javnim tužilaštvom u Zrenjaninu. Postupak je naložen kao hitan u su rokovi za postupanje kraći. U međuvremenu se čeka i obdukcioni nalaz, a slučaj je predat i na veštačenje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име