Prirodnim odlivom, naročito one ustanove koje su bile u kadrovskom normativu, dolaze praktično u nerešivu situaciju da nema dovoljno kadra za obavljanje redovnog posla.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Ferenc Vicko, bio je juče u radnoj poseti Domu zdravlja u Novom Bečeju.

Nakon obilaska ove zdravstvene institucije i operativnog sastanka sa direktorkom Anđelkom Korovljev državni sekretar je rekao da su utisci dobri, a problemi veliki kao i u kompletnom zdravstvenom sistemu: „ Moram pohvaliti organizaciju, da zaista pored svih poteškoća na koje nailazi ceo zdravstveni sistem za sada ipak još sve zdravstvene usluge stoje na raspolaganju svih pacijenata ove opštine. Prečačkali smo praktično standarde i ono sto je praktično karakteristično za ceo zdravstveni sistem, to je kadrovski plan, nedostatak kadrova, različitih specijalnosti, nedostatak opreme ili opreme koja je zastarela, problem sanitetskog transporta pacijenata, hitne pomoći, ili dijalize prema drugim sekundarnim i tercijalnim ustanovama. I tu pokušavamo da rešimo, da podignemo taj nivo usluga kvaliteta, zdravstvenih usluga domova zdravlja, i da pokušamo da rešimo te probleme, jer znamo da je zapošljavanje do kraja 2015. godine zabranjeno.“

On je dodao da prirodnim odlivom, naročito one ustanove koje su bile u kadrovskom normativu, dolaze praktično u nerešivu situaciju da nema dovoljno kadra za obavljanje redovnog posla. Anđelka Korovljev, direktorka Doma zdravlja u Novom Bečeju, zahvalila se Ministarstvu zdravlja i Državnom sekretaru dr Vicku što je uvidelo potrebu za sagledavanje trenutne situacije u Novom Bečeju.

– Zajedničkim snagama možemo najviše da postignemo, zajedno Lokalna samouprava Dom zdravlja i Ministarstvo zdravlja što nam je bila i ideja, obišli smo sva odeljenja utvrdili smo nedostajuća sredstva u smislu: opreme, prostora i u smislu oštećenja, tako da mislim da ćemo u narednom periodu zajedničkim snagama raditi i na poboljšanju kadrovske popunjenosti i na uređenju prostora, a takođe i medicinske aparature sve sa jednim ciljem podizanje nivoa zdravstvene usluge za sve naše korisnike, izjavila je direktorka Doma zdravlja.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име