Od kako je 2008. godine osnovano „Potisje – Bečej“ d.o.o za komunalne usluge, s 51 odsto osnivačkog kapitala opštine Bečej i 49 procenata udela mađarske firme „Aliska tera“ iz bratskog grada Seksarda, gorući problem je bilo vozilo za odnošenje smeća.

Posle decenijskih traženja najboljeg rešenja, odlučeno je da se putem lizinga kupi novo vozilo. Kamion „Iveko“ s nadogradnjom marke „Štumer“, vredan oko 130.000 evra, stigao je ovih dana u Bečej i odmah stavljeno u funciju.

-Ovo je najbolji kamion za našu delatnost i za sada ga imaju još samo u Novom Sadu i Rumi. Ne želimo na ovom da se zaustavimo. Potreban nam je još jedan kamion ovakvog profila, čime bismo smanjili skupe troškove održavanja, znatno poboljšali uslove rada našim radnicima i sigurnost korisnicima naših usluga, rekao nam je direktor firme „Potisje – Bečej“ Zoltan Feješ.

Tek pristiglo vozilo kupljeno je sopstvenim sredstvima firme, a za drugo se traži način kako do njega doći, ali će tokom iduće godine, nadaju se u „Potisju“ sigurno stići.

-Sa dva nova vozila i generalno popravljena sadašnja dva, imali bismo zadovoljavajući vozni park za nesmetano odnošenje smeća na teritoriji čitave opštine. Učinićemo sve da tako i bude već u narednoj godini, optimista je direktor Zoltan Feješ.

Druga novost iz „Potisja“ je itekako vezana za prvu. Od prvog novembra računi za odnošenja smeća u bečejskoj opštini biće veći za 19 odsto i domaćinstva će plaćati 398 dinara mesečno, što je na nivou opština u okruženju. Imajući u vidu da bečejska firma za sakupljanje otpada koji nije opasan ima potpisane ugovore o korišćenju njihovih usluga sa oko 12.000 domaćinstava, znači da će, budu li korisnici revnosni u plaćanju, samo na kontu novog povećanja cene usluga inkasirati oko 670.000 dinara više, čemu treba dodati i sredstva prikupljena od oko hiljadu pravnih lica.

Znači, rata od 2.160 evra na mesečnom nivou za vozilo kupljano na lizing u trajanju pet godina ne bi trebala da bude problem. Ponavljamo, pod uslovom da plaćanje usloga za odnošenje smeća bude redovno i u kontinuitetu.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

1 KOMENTAR

  1. „Posle decenijskih traženja najboljeg rešenja, odlučeno je da se putem lizinga kupi novo vozilo. Kamion „Iveko“ s nadogradnjom marke „Štumer“, vredan oko 130.000 evra, stigao je ovih dana u Bečej i odmah stavljeno u funciju.“ ZAŠTO LAŽEŠ Zoltane Feješ? Kamion je POLOVAN i nosi registraciju NI (Niš). A ti Vlasto, valda si prvo proverio šta ti je Zolika rekao, pa onda napisao…ili je to naređenje „od gore“ koje na Vašu žalost ja nisam progutao. Sram da vas bude obojicu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име