Maturantsko veselje bečejskih gimnazijalaca | Foto: Vlastimir Jankov
Maturantsko veselje bečejskih gimnazijalaca | Foto: Vlastimir Jankov

Sve aktivnosti maturanta bečejske Gimnazije ovih dana su u znaku atributa „poslednji“. Prvo su juče poslednji put čuli zvuk učeničkog zvona u školskoj zgradi, onda su organizovali tradicionalni poslednji maturantski štimung na aktuelnom centralnom gradskom trgu, jer popularnoj bečejskoj „Pogači“ sledi totalna rekonstrukcija.

Ovom činu maturanata škole, koja je lane obeležila devet decenija rada, obavezni dekor bili su trubači. Imali su sa strane i pomoć mlađih kolega i slučajnih ili namernih prolaznika. Ali, tu se ne završava s epitetom „poslednji“. Jer, poslednjeg majskog dana 112 maturanata iz pet odeljenja, tri na srpskom i dva na mađarskom nastavnom jeziku, imaće tradicionalno okupljanje na „Pogači“, koju više od veka nadvisuje pet tornjeva. Onako uparađeni, zajedno s direktorom škole mr Miodagom Basarićem, razrednim starešinama i ostalim profesorima,  prošetaće ustaljenom maturantskom maršrutom do hotela „Imperijal luks“ kraj Tise i potom učivati u maturskoj večeri.

A kada sve to u znaku epiteta „poslednji“ prođe, misli će im, opet, biti usredsređene na knjige, jer se valja što bolje pripremiti za prijemni ispit na željenom fakultetu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име