Iako je v. d. direktora „Pošte Srbije“ Zoran Đorđević danas rekao da su svi zahtevi poštara koji su u obustavi rada već danima ispunjeni, radnici poručuju da to nije tačno.

Đorđević je održao konferenciju za novinare u vezi sa obustavom rada radnika i ispostava, prenose mediji.

U saopštenju za zaposlene i medije koje upućuju radnici koji su u obustavi, navodi se, između ostalog, sledeće:

-Nakon obraćanja v.d. direktora (čiji je zakonski mandat istekao odavno) Zorana Đorđevića, obraćamo vam se mi, radnici u obustavi. Prvo i osnovno što moramo da naglasimo jeste da nikakav dogovor nije postignut iz prostog razloga što nam se niko nije obratio u vezi sa našim zahtevima, stoji u saopštenju.

Navodi se i da se direktori po određenim gradovima obraćaju rečima „i 50.000 dinara je pristojna plata“, isti ti direktori čija je plata u visini od tri, do četiri radničke plate. Nakon dve nedelje obustave i nikakve konkretne ponude za rešavanje problema u „Pošti Srbije“ mi, radnici, zahtevamo hitnu reakciju Vlade i smenu v.d. direktora čiji mandat po Zakonu o javnim preduzećima je odavno istekao, kao i rešavanje situacije u preduzeću u interesu  zaposlenih i svih građana Srbije. Naglašavamo, niko se povodom zahteva i ispunjenja istih radnicima nije obratio, dogovor nije postignut, zahtevi nisu ispunjeni, obustava se nastavlja do ispunjenja zahteva, stoji u saopštenju.

Radnici sa kojima smo razgovarali kažu da nije prvi put da rukovodstvo preduzeća u javnost izlazi sa netačnim informacijama u vezi sa njihovom obustavom i to vide kao manipulaciju javnog mnjenja.

-Ovo je bar treći put otkako smo u obustavi da se govori javno o dogovoru koji nije postignut. To praktično znači da građani počnu da donose pakete, pa se iznenade, blago rečeno, kada dođu u poštu,  kaže jedan od radnika koji je obustavi.

Aktuelni vršilac dužnosti direktora u svom obraćanju novinarima rekao je, između ostalog, sledeće:

-Razmišljao sam sa svojim kolegama da smislimo šta je odgovor na sve zahteve sindikata i onih koji su u protestu. Posle ovoga ću poslati pisanu poruku da je sve sto su tražili dogovoreno, naveo je Đorđević, prenose mediji.

Kako je rekao plata je oko 7.000 dinara veća od onoga sto su primali.

-Vodili smo računa da oni koji su želeli da povećanje plate, ono bude linearno, gledali smo da to dobiju oni koji rade i da se to kreće u okvirima koji su mogući. Nismo uskratili ni administraciju, a ovo povećanje nema veze sa povećanjem od januara meseca, ističe Đorđević i objašnjava da su gledali da svim ljudima koji su u tehnologiji izađu u susret.

Svi koji ne rade neće dobiti povećanje jer su na bolovanju, kaže on i dodaje da svi koji žele više da rade, dobiće dodatno više novca.

Đorđević navodi da su ovim merama želeli svim radnicima da izađu u susret, te da će sutra obići Novi Sad.

-Daću pisani nalog da se to uradi, bitno je da se vratimo što pre, 14.100 ljudi i njihovih porodica zavisi od ovoga, mnogo građana šalje i naručuje. Od 1. novembra sve ovo što sada stoji u nekim logističkim centrima, sve što se bude podelilo, ući će u nagradu koja ide ljudima, rekao je v.d. direktora.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име