Spomenik Pobeda sa centralnog trga u Bečeju neće biti premešten u narednih mesec dana, budući da ni postament na novoj lokaciji, kraj grba kraj Tise, neće biti izgrađen do sredine novembra. To znači da pre tog vremena ni spomenik neće biti izmešten. 

Sav granit, spakovan na 138 paleta, od po deset metara kvadratnih, odvežen je u DTD Srednja Bačka gde će do nove namene biti čuvan po ključem.

Grejanje u četiri zgrade u centru Bečeja, zgrada opštine, Poreske uprave, PIK-a Bečej i DDOR-a trebalo bi da bude uključeno danas, jer je zamena toplovoda završena, saznali smo od Daniele Doroslovački, pomoćnice predsednika opštine Bečej zadužene za urbanizam, građevinu i komunalne delatnosti. Spajanje dva toka, južnog u severnog, sačekaće proleće.

Izvođač radova trenutno menja vodovodne cevi, što je tek prvi korak za predstojeće postavljanje fontana. Zbog svojevrsne druge faze rekonstrukcije, koja podrazumeva postavljanje fontana, biće raspisana nova javna nabavka čija je procenjena vrednost oko 10 miliona dinara.

Podsetimo, radovi na rekonstrukciji centralnog trga u Bečeju iznose 111 miliona dinara bez PDV-a, a radove izvodi „Put-invest“ DOO PZP, Bački Petrovac, na čelu konzorcijuma izvođača.

Osim bačkopalanačke firme koja je na čelu konzorcijuma, u rekonstrukciji trga u Bečeju učestvuju i „Put-invest“ DOO za izvođenje građevinskih radova, Sremska Kamenica, „Energy pro“ DOO za trgovinu na veliko i malo, Novi Sad, DOO za proizvodnju i trgovinu „Intec“ Novi Sad i „Ekonomistelektro“ DOO Beočin.  Rok za izvođenje radova je 210 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име