Danas je u opštini Bečej predstavljen kompleksan turistički projekat „Tiski vrbak“, zajedno sa projektima upotpunjavanja turističke infrastrukture – koji podrazumeva biciklističke i pešačke staze, mobilijare.

Prezentaciji je prisustvovao Ivan Đoković, potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu i turiza, koji je sa predsednikom opštine Bečej Draganom Tošićem obišao industrijsku zonu u Bečeju.

Prema rečima sekretara Đokovića, sekretarijat je prepoznao mogućnosti opštine Bečej, rekavši da postoje mogućnosti da celo Potisje gravitira ka njoj.

Pored toga, Vlada Vojvodine upoznata je, prema rečima njenog potpredsednika, za potrebom razvijanja nautičkog turizma u Bečeju, i to međunarnog karaktera. Đoković je rekao da će pokrajinska vlada pomoći opštinu Bečej za realizaciju predloženih projekata, a s tim u vezi i ulaganja u industrijsku zonu, što je takođe bilo tema ovog sastanka. Predsednik opštine Tošić govorio je o aktuelnostima u vezi sa projektnom dokumentacijom vezane za industrujsku zonu.

Tošić nije želeo da konkretnije govori o tome ko su potencijalni investituri koji imaju nameru da kupe četiri parcele u Industrujskoj zoni, ali je dodao da su te investicije izvesne. Što se tiče turističkih projekata koji su prezentovani danas, ostaje da lokalna samouprava konkuriše za sredstva kod pokrajinskih, republičkih i međunarodnih fondova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име