Sada već tradicionalan, jer se održava treći put, međunarodni vaterpolo turnir Memorijal „Dejan Popov“ počeo je sinoć utakmicama prvog kola i ceremonijalom svečanog otvaranja, koji je uveličao omladinski sastav ANIP „Đido“ odigravši dve koreografije kraj ivice bazena.

-Hvala Vaterpolo klubu Bečej koji čuva uspomenu na mog pokojnog brata. Iako je prošlo 19 godina od njegove smrti, prijatelji i dalje evociraju uspomene na njega. A zna se, čovek je živ dok god je u nečijim srcima i sećanjima. Hvala svima, organizatoru matičnom klubu mog brata, klubovima koji su se odazvali pozivu da učestvuju na turniru, gledaocima koji su došli da isprate dešavanja dece iz četiri zemlje i medijima koji će sve ispratiti, rekao je prilikom ceremonije svečanog otvaranja Memorijala Zoran Popov.

Među gledaocima su bili, kao i uvek, roditelji tragično nastradalog mladog vaterpoliste Dejana Popova. Prigodnom besedom Memorijal je otvorio član Opštinskog veća zadužen za omladinu i sport Miomir Jelenić, a posle intoniranja državne himne „Bože pravde“, svi su se prepustili dešavanjima u vodi.
Ove godine na turniru učestvuje šest ekipa 2004. godišta i mlađi. Pored Bečeja, iz Srbije su još Zemun i Radnički iz Kragujevca, a tu su i deca inostranih ekipa Osijeka iz Hrvatske, Sombothelja iz Mađarske i Triglava iz slovenačkog Kranja. U sinoćnom prvom kolu zabeleženi su sledeći rezultati: Zemun – Osijek 8:4 (2:0, 1:2,1:2, 4:0), Sombothej – Radnički 1:10 (0:1, 0:2, 1:3, 0:4) i Bečej – Triglav 5:13 (1:2, 2:3, 1:2, 1:6). Iz ugla Bečejaca, zanimljiv je podatak da je svih pet golova za našu ekipu u okršaju sa Slovencima postigao igrač s brojem 4 na kapici Ognjen Pejić.

Danas pre podne igra se drugo kolo u kom se sastaju: Zemun – Sombothelj (9 sati), Osijek – Triglav (10) i Radnički – Bečej (11), a po podne u trećem kolu sastaju se: Sombothelj – Osijek (18), Triglav – Radnički (19) i Bečej – Zemun (20).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име