Koliko je letos u Srbobranu za vreme 11. SORV brzo i, posle impresivne prezentacije, ubedljivo doneta odluka da domaćini naredne 12. Sportske olimpijade radnika Vojvodine budu dva Bečeja, toliko se dugo čekalo na potpisivanje Ugovora o pravima i obavezama organizovanja i sprovođenja četvorogodišnjeg ciklusa i završne manifestacije 12. SORV.

Ali, ko čeka dočeka. Predsednik Saveza „Sport za sve Vojvodine“ Branko Vujović, te predsedenici opština Bečej, mr Vuk Radojević, i Novog Bečeja, Saša Šućurović, svečano su potpisali u Gradskoj kući Bečej pomenuti dokument i sada predstoji realizacija zacrtanog. A obaveze nisu male.
-Verujem da su dva Bečeja spremna da sačuvaju brend koji je jedinstven u Evropi kada je ovaj segmet sporta u pitanju. Zajedničkim trudom i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, odakle sve ove godine unazad imamo punu podršku u organizaciji aktuelne manifestacije, pokušećemo da stvorimo optimalne uslove za takmičenje rekreativaca i da nekim novim načinom razmišljanja stvorimo Pokret koji bi trebalo da omogući svim građanima Vojvodine i Srbije da se bave sportom u funkciji zdravlja. Radnička olimpijada je naveći i najznačajniji takmičarski program Asocijacije „Sport za sve Vojvodine“ i predstavlja nešto što mora u narednom periodu da bude vrednost kada su sport i fizika aktivnost Vojvođana u pitanju. Ubeđen sam ne samo da ćemo ojačati postojeći brend, nego ga i oplemeniti, rekao je, između ostalog, predsednik Asocijacije „Sport za sve Vojvodine“ Branko Vujović u Bečeju.
Čelnici dve bečejske opštine nisu krili zadovoljstvo što je došao trenutak da se potpiše pomenuti Ugovor, kako bi se počelo se realizacijom brojnih poslova.
-Kada smo se dogovorili da zajedno konkurišemo za dobijanje 12. SORV, napravili smo nešto neuobičajeno za naš prostor. Ali, znali smo da imamo energiju, ideje i da smo sposobni sve to da pretvorimo u delo. Spremni smo da sva obećanja ispunimo i napravimo jednu novu priču, a Igre izdigmeno na viši novo, uključio se u razgovor prvi čovek novobečejske opštine Saša Šućurović.
Dve su stvari zanimljive. Prvo, ovo je treći put da Bečejci žele da budu domaćini i ne prvi put da su zajedno s komšijama s druge strane Tise konkurisali. Prvi put je to bilo 1991. godine, kada se konkurisalo za organizaciju 5. SORV. Drugi put su samostalno krenuli u avanturu i bili na domak dobijanja domaćinstva jubilarne 11. SORV, ali su tada u Adi, u trećem krugu glasanja, Novobečejci prešli na stranu Bačkopalančana i Igre su 2011. godine održane kraj Dunava. Valjda su sada shvatili da su zajedno jači i ovoga puta je bilo sve po njihovoj želji. Tome je, nema sumnje, doprinelo to što su obojica lordmera u mladosti bili košarkaši i poznato im je da je timski rad uvek donosio rezultate.
-Uverem sam da ćemo ukazanu šansu na najbolji način iskoristiti ne samo kao dobri organizatori, nego i u smislu uređenja sportskih i drugih objekata potrebnih za bavljenje sportom. Biće to i svojevrsna promocija turizma, pre svega sportskog. Dokazaćemo svima da nas Tisa spaja, a ne, kako su se mnogi vekovima trudili da dokažu, razdvaja. Ovakav način domaćinstva sportskih manifestacija je prepoznatljiv u Evropi, a mi dokazujemo da je i u našoj sredini moguć. Nemamo mnogo vremena da uživamo u u tome što smo dobili poverenje onih koji su odlučivali o domaćinstvu 12. SORV, jer nas već 2017. godine očekuje „generalka“ u vidu prvenstava Vojvodine, rekao je predsednik najveće potiske opštine mr Vuk Radojević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име