Srđan Budimčić iz Banke hrane Vojvodine kaže da je potrebno usvojiti Predlog zakona o otpisu PDV-a na doniranu hranu.

Kako je objasnio, njihova organizacija unazad dve godine se trudi da sakupi što više hrane sa ciljem da pomognu socijalno ugroženom stanovništvu.

Povodom statističkih podataka koji pokazuju da se u Srbiji mnogo hrane baca, Budimčić je rekao je da je „potrebno da se usvoji Predlog zakona o otpisu PDV-a na doniranu hranu kako bismo to ublažili”.

Kada bi to bilo usvojeno, kako je rekao, bilo bi puno hrane, a mi bi sinhronizovano uspeli da smanjimo taj problem, rekao je on.

-U ovoj godini smo sakupili 80 tona hrane sa ciljem da pomognemo socijalno ugroženom stanovništvu, dok smo u prošloj godini sakupili 75 tona, rekao je Budimčić za Tanjug.

On je kazao da Banka hrane Vojvodine krovna organizacija koja sarađuje sa udruženjima, centrima za socijalni rad i fondacijama.

-Mi njima doniramo proizvode koje smo sakupili. Sarađujemo sa 145 institucija i organizacija. Među tim institucijama je i Crveni krst Vojvodine sa svojim jedinicama kojima distrubuiramo proizvode, istakao je Budimčić.

On je naveo da je prema njihovim procenama oko 10.000 korisnika kojima dostavljaju proizvode.

On je objasnio da postoji dosta mladih korisnika kojima oni distribuiraju proizvode.

Banci hrani Vojvodine partneri u opštini Bečej su Bečejsko udruženje mladih, inicijativa „Humani ljudi Bečeja“ i Humanitarno udruženje „Đina“ iz Bačkog Gradišta. Partneri dalje distribuiraju donacije korisnicima širom opštine Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име