U ponedeljak, 17. novembra delegacija predstavnika Lokalne akcione grupe “GAL Elimos” iz Italije posetiće Bečej u cilju potpisivanja sporazuma o saradnji između opština Bečej i Kalatafimi Seđesta i promocije italijanskog LAG-a kao primera dobre prakse. Od 11h u Velikoj Sali opštine Bečej biće održano interaktivno predavanje, na koje se pozivaju svi građani zainteresovani za koncept funkcionisanja Lokalne akcione grupe – predstavnici javnog, privatnog i civilnog sektora.

 Saradnja između bečejske i italijanskih opština, inicirana od Regionalne agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća „Alma Mons“ trebalo bi da omogući konkretna partnerstva i projekte, kao i razmenu iskustava.

Italijansku delegaciju čine predstavnici „GAL Elimos“, grupe „Menphis“, predstavnici opština Kustonači i Kalatafimi Seđesta, kao i preduzetnici voljni da uspostave konkretne saradnje.

Ideja je da se, nakon ove posete, u opštini Bečej pokrene inicijativa za formiranje Lokalne akcione grupe (LAG). LAG predstavlja mrežu predstavnika poslovnih udruženja, zainteresovanih privrednika, predstavnika opštinske uprave i predstavnika nevladinih organizacija, koji imaju za cilj ruralni razvoj kroz planiranje i realizaciju zajedničkih aktivnosti.

Dnevni red predavanja:

11:00 ISI Fondacija – ciljevi, misija, planirane aktivnosti, Mr. Emilio Bosco, „Menphis Group“ Milano

11:15 Valorizacija tipičnih lokalnih proizvoda kroz kulinarstvo -Primer dobre prakse

Mediteranska ishrana, dr Fabrizio Melfa, profesor Univerziteta u Paviji

11:45 Politika EU u oblasti ruralnog razvoja – podrška formiranju LAG, Emanuele Kristaldi, „Menphis Group“ Milano

12:00 LAG Elimos, Sicilija – Organizovanje, funkcionisanje, aktivnosti, Rocco Lima, direktor „LAG Elimos“

12:15 Marketing i teritorijalni razvoj, Maurilio Karači, rukovodilac marketinga „LAG Elimos“

12:45 Okrugli sto ISI – preduzetnici iz Bečeja – razgovor sa MSP zainteresovanim za osnivanje mogućih zajedničkih društava sa italijanskim preduzećima

                                                                                                                                  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име