Predaja menija na Brajevom pismu
Predaja menija na Brajevom pismu

Pozorišni klub Gradskog pozorišta Bečej prvi je ugostiteljski objekat u Bečeju koji raspolaže menijem na Brajevom pismu. Na taj način će slepe i slabovide osobe lakše moći da se upoznaju sa ponudom tog kafića.

Osim toga, cilj inicijative alumnista FLEX programa za razmenu učenika pri Američkom savetu, među kojima je i mladi Bečejac Luka Pejić, jeste da se podigne svest o brojnim problemima slabovidih i slepih osoba u državi, ali i u manjim mestima.

Drugi gradovi uključeni u projekat, pored Bečeja, su: Beograd, Mladenovac, Niš, Novi Sad, Kragujevac, Užice, Velika Plana.

Procena je da u Srbiji živi oko 12.000 slepih i slabovidih ljudi. Međutim, aktuelni podaci vezani za opštinu Bečej o osobama sa ovakvim invaliditetom ne postoje, a njima ne raspolaže ni Savez slepih.

 – Smatram da realizacijom ovog projekta povećavamo inkluziju slepih i slabovidih osoba u našoj zajednici, kao i da podižemo svest o svakodnevnim problemima o kojima se, nažalost, ne govori često. Raduju me ovakve inicijative gde mogu da vratim uslugu gradu u kom sam odrastao, jer omogućavaju svima da se osećaju prijatno i dobrodošlo. Pozorišni klub nam je rado izašao u susret sa ostvarivanjem ovog projekta i mene je mnogo obradovala reakcija zaposlenih, ali i posetilaca. Nadam se da će „Brajevo za celu Srbiju“ biti samo početak u našoj misiji, rekao nam je mladi aktivista Luka Pejić.

Projekat „Brajevo za celu Srbiju“ se realizuje u saradnji sa Savezom slepih Srbije u Novom Sadu i podrazumeva i prezentacije o ovom problemu koje će biti održane u srednjim školama i Američkom kutku.

 

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Projekat „Iz ugla građana“ sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име