Tradicionalnu, sedmu po redu, manifestaciju „Bejbi fest“ u organizaciji jaslica pri Predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“, podržanu od Sportskog saveza opštine Bečej, na samom kraju „nagradio“ je grad kakav odavno nije padao u Bečeju.

To je razlog što po troje najbolje plasiranih u šest takmičarskih disciplina nije doživelo da se prvi put popnu na pravo pobedničko postolje i prvi put dobiju prave medalje. Jer, ranijih godina su i diplome i medalje bile od kartona. Organizator je, inače, sve učesnike, a bilo ih je ukupno 98, nagradio žutim majciama i prigodnim peketićima.

Manifestacija je, kao i ranijih godina, bila atraktivna i za starije, koji su svim srcem navijali za svoje naslednike ili naslednike svojih prijatelja. Pravi hepening na centralnom gradskom trgu, popularnoj „Pogači“, okupio je par stotina navijača, pa je sve poprimilo pravi sportski štimung.

Lane nam se nebo smilovalo i deca nisu pokisla, a ove godine smo uspeli da završimo takmičenje, ali medalje nismo mogli da predamo kako to i dolikuje najboljima, jer je grad sve rasterao. Nekima smo uručili u jaslicama, a ko nije primio dobiće u vršnjačkom okruženju, rekla nam je glavni sudija takmičarskog dela „Bejbi festa“ Angela Radenković.

A na takmičarskom polju je bilo svega. Većina „klinceza“ i „klinaca“ bilo je iznenađeno, dosta njih i uplašeno, gužve oko njih. Bilo je i suza, ali kada je zadatak obavljen i stigli zasluženi aplauzi pod ne, baš, vedrim nebom, osmeh se nije skidao s lica. Osveženje u vidu sokića je bio „pun pogodak“.

Takmičarski deo je protekao u najboljem redu, jer smo obezbedili dovoljno sudija vaspitačica. Radujemo se što nije bilo većih padova i povreda dece. Radost je bila primetna i kod roditelja takmičara, ali i baka, deka, tetaka… dodala je Angela Radenković.

Što se takmičarskog dela tiče, evo broja učesnika i rezultata po disciplinama. „Led su probili“ najmlađi. Ukupno 11 beba puzilo je po strunjačama na stazi dugoj pet metara. Prvo mesto osvojio je Viktor Barat, drugi je bio Lazar Stojnić, a treća Valentina Pivnički. Preostale discipline su se održale na betonskom poligonu dužine 15 metara. U odgurivanju kolica s lutkom u njima bilo je 18 takmičara, a zlatnu medalju osvojila je Viktorija Sili, srebrana je pripala Luki Živanovu, a Uroš Malešev je osvojio bronzano odličje. Po 18 takmičara bilo je i na dva poligonska takmičenja.  Na poligonu i pobedio je Strahinja Radanović, drugi je bio Akoš Serda, a treći Ognjen Kovačev. Na poligonu II najbolji je bio Gabor Mihalec, Jelena Bašić je bila druga, a Bojana Džigurski treća. Odgurivanje motorića je okupilo 18 takmičara, a Leonel Šeljmeši je bio prvi, Aleks Novak drugi, a Vanja Lepeš Kovač treća. Najzad, u vožnji tricikla nastupilo je 15 takmičara, a medalje su osvojili, Anastazija Barta zlatnu, Milica Mitrović srebrnu i Milica Vukas bronzanu.

Vlastimir Jankov

1 KOMENTAR

  1. Divna manifestacija,moj sin je pobedio u vožnji motorića,zove se Leonel Šeljmeši,a ne Leona Šeljmeši 😀

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име