Osma po redu sednica Skupštine opštine Bečej zakazana je za četvrtak 3. novembar i pred odbornicima je 21 tačka na dnevnom redu, među kojima su dve odluke koje se tiču budžeta opštine.

Prema predlogu Drugog rebalansa, budžet opštine Bečej treba da iznosi 2.121.672.000 dinara, što je za 211.390.000 dinara više u odnosu na prve izmene. Što se prihoda i rashoda za prvih devet meseca tiče, budući da je pred lokalnim parlamentom predlog Odluke o budžetu za prvih devet  meseci oni iznose 1.160.631.000 dinara, odnosno 929.777.000 dinara.

Tu je. između ostalog, i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme za svaki organizacioni oblik u sistemu lokalne samouprave, Program mera za unapređenje uslova života lokalne zajednice, a posebno za izgradnju infrastrukturarnih objekata i drugih objekata u cilju poboljšanja uslova života na teritoriji opštine Bečej, Izveštaj o radu i poslovanju Javnog preduzeća „Komunalac“ za 2015. godinu, Rešenje o davanju saglasnosti na odluku Nadzornog odbora JP „Komunalac“ o načinu raspodele dobiti, Rešenje o otuđenju građevinskog zemljišta (katastarska parcela 7929/9 KO Bečej), Rešenje o stavljanju van snage tačke 3. Rešenja o stavljanju pod zaštitu državne hrastovog drvoreda kod Bačkog Petrovog Sela i imenovanje novog upravljača…

Što se novog upravljača hrastovog drvoreda tiče, to je od sada obaveza JP „Komunalac“ Bečej, umesto „Vojvodina puta“ AD Novi Sad.

Dalje, dobit JP „Komunalac“ u 2015. godini je 2.111.137 dinara, dok je predlog nadzornog odbora da se njime pokrije deo gubitka iz 2009. godine, pa bi on iznosio 5.232.454 dinara.

Novi direktor JP „Komunalac“ Željko Plavšić podneo je ostavku na mesto člana Skupštine društva „Potisje“ DOO Bečej, pa parlament treba da je konstatuje.

Izmena ima i kod odborničkih grupa, jer bi odbornika sa liste „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ Aleksandra Vrsajkova koji je preminuo 19. oktobra na tom mestu trebalo da zameni Slobodan Dimitrov, lekar.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име