-Okupili smo se da bismo uredili plažu pre sezone kupanja, da to liči na nešto, da bi nam dolazili ljudi iz okolnih mesta jer je stvarno zapušteno, kaže jedan od učesnika skoro već tradicionalne dobrovoljne akcije sređivanja obale Stare Tise kod Bačkog Gradišta Miloš Sekulić.

Sa nekoliko trimera i uz mehanizaciju, uz našeg sagovornika, bili su Nikola Slavnić, Žika Kozarski, Ranko Ćajić i Milan Kobiljski. Pokošena je trava, odstranjen korov, pokupljeno nagomilano smeće, pa je sad slika iz najpopularnijeg dela Bačkog Gradišta malo drugačija. Međutim, ovom bi problemu trebalo sistemski pristupiti.

Svake godine je ista priča. Plaža neuređena pred početak kupališne sezone, kaže Sekulić i dodaje:

-Tražili smo od opštine da obezbedi pesak za odbojku. Čekamo tri godine. Isti taj teren smo mi meštani pravili, ali sa lošim peskom. Nije pohvalno ni što suncobrani ostani na otvorenom tokom zime pa propadnu, ističe Miloš Sekulić.

Planirano je da se na kupalište za nekih 20-ak dana vrate mobilijar, odnosno klupe i stolovi, rekli su nam iz mesne zajednice, a biće potrebno da se trščani suncabrani poprave i ojačaju pred početak sezone.

 

 

3 KOMENTARA

    • Ove godine trava košena samo 2 puta. Jednom početkom aprila i jednom početkom maja.
      Svaka čast! Tolke pare se daju, a nikad gore!!!!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име