Radilica Vojvodine Nemanja Boža Janković
Radilica Vojvodine Nemanja Boža Janković

Poraz u minulom kolu od Bačke u Pačiru, prvi ove sezone, dodatno je podigao pritisak u Vojvodini iz Bačkog Gradišta pred nedeljnu utakmicu sedmog kola vojvođanskog „severa“ protiv Tavankuta.

Pobeda se nameće kao imperativ, a za mladu ekipu, kakva je Voša, to je dodatno opterećenje.

-Jedini cilj nam je za zabeležimo pobedu i zadržimo priključak sa ostalim rivalima iz gornjeg dela tabele. Znam da je to dodatno opterećenje za svakoga, pogotovo za mladost koja kasi našu ekipu, ali nema nam druge. Bez obzira što je Tavankut do sada uknjižio samo pet bodova, neće to biti laka utakmica, ali moramo se organizovati i od prvog do poslednjeg zvižduka sudije biti agresivni, inspirativni i produktivni. Nemam problema oko igračkog kadra, svi su dobro radili i u igri su za startni sastav. Ako negde zaškripi, imamo kvalitetnih igrača za tranziciju i verujem da ćemo uspeti u nameri za osvojimo tri boda, ne krije optimizam trener Vojvodine iz Bačkog Gradišta Oto Barta.

Pogled na tabelu uvek može da zavara, ali Tavankut je trenutno na „koti 13“ sa samo pet bodova, a Vojvodina je sedma sa devet bodova. Kako ekipe boljeplasirane od Gradištanaca igraju između sebe ili imaju teže rivale od njih, to bi pobeda Voši obezbedila skok na tabeli. Ali, do pobede se stiže samo uz maksimalan trud na svakom delu terena i potpunu koncentraciju pred svojim i protivničkim golom. Izostane li bilo koji od ovih segmenata u igri, neizvesnost oko rezultata je uvek prisutna.

Nedeljnu utakmicu u SC „Đorđe Tapavica Džoja“, koja počinje u 15.30 sati, sudiće Đorđe Dopuđa iz Bačkog Sokolca, pomagaće mu Ljudovit Dudok iz Gložana i Darko Kantar iz Bačke Palanke, dok će delegat FSV biti Zlatko Vojnić Purčar iz Subotice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име