U procesu suđenja D.G. (62), optuženom u Osnovnom sudu u Bečeju za ugrožavanje sigurnosti, prema izjavi advokata Milana Dabića iz Novog Sada datoj novinarima, presuda je napisana pre okončanja sudskog postupka.

Zbog toga je advokat Dabić 8. februara podneo pritužbu na rad postupajućeg sudije Arpada Bučua predsedniku Osnovnog suda u Bečeju Goranu Čimburoviću, koji je u zakonskom roku od 15 dana doneo odluku o pritužbi.

Advokat optuženog Milan Dabić je za Bečejski mozaik izjavio da je predsednik Osnovnog suda u Bečeju doneo odluku da je pritužba na rad sudije osnovana.

-Što se tiče samog predsednika suda, tu nemam nijednu zamerku, niti mogu da imam bilo kakav prigovor na njegovo postupanje. Zaista je profesionalno i efikasno postupio po mojoj primedbi i u roku koji je čak i kraći od zakonom propisanog roka u kojima se postupa u ovakvim situacijama, doneo je odluku da je pritužba osnovana. Što se daljeg postupka tiče, tu će verovatno biti na potezu Visoki savet sudstva, da se vidi da li tu ima elemenata za pokretanje nekog postupka za utvrđivanje eventualne odgovornosti sudije. Ono što je meni malo bilo neobično, pošto izjašnjenje sudije nisam dobio, nego sam to zaključio iz odgovora predsednika suda, on je rekao da je to uradila zapisničarka, da on nema veze sa tim.

Više na: http://becejski-mozaik.co.rs/vesti/becej/8500-predsednik-becejskog-suda-usvojio-prituzbu-advokat-ocekuje-izuzece-sudije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име