Radovi na rasveti Gornjeg parka su završeni, a u skorijem periodu bi mašine ponovo trebalo da okupiraju ovaj prostor, budući da će, prema najavi direktora Direkcije za izgradnju Bečej Gorana Matića, javna nabavka za radove na postavljanju trotoara biti raspisana za desetak dana.

Predsednik opštine Vuk Radojević je večeras (5. septembar) u 20 sati zvanično uključio svetlo u Gornjem parku. Prema Radojevićevim rečima, završetkom ovih radova, „uneta je svetlost u park, a simbolično i u celu opštinu”. Prostor veličine oko hektar i po unapređen je sada u estetskom smislu, a i u smislu bezbednosti. S tim u vezi, prvi čovek opštine Bečej podsetio je na to da je dečji dispanzer, koji se nalazi u parku, do sada nekoliko puta obijan i pljačkan, te da bi trebalo da nakon postavke osvetljanja takve radnje budu svedene na minimum.

Postavljene su „led“ sijalice snage 45 vati, njih ukupno 42, čiji je vek trajanja 50 hiljada sati, odnosno 13 godina. Postavka osvetljenja poverena je bečejskoj firmi „Elektro Liv“, a vrednost radova iznosi oko pet miliona dinara. Pored ovog posla direktor Direkcije za izgradnju opštine Bečej najavio je postavljanje oko 1.200 kvadratnih metara.trotoara.

– Prema našim predračunima i premerima potrebno je oko 630 dužnih metara da bi park dobio punu dimenziju i postao celishodan. Zbog toga je neophodno da uložimo, prema našim procenama, još tri miliona dinara, kako bismo postavili staze, ali i propratni parkovski mobilijar. Što se toga tiče, dokumentacija će biti pripremljena za desetak dana, pa će biti raspisana javna nabavka i za taj deo posla, naveo je Goran Matić.

Finalizacija radova na osvetljenju Gornjeg parka kasnila je oko mesec dana, kako je rečeno, zbog stubova.

– Nakon sugestije i nadzornog organa i direkcije za izgradnju, došlo je do prepravki kada su u pitanju stubovi, što je usporilo radove, kazao je Goran Matić. Na kašnjenje se nadovezao i predsednik opštine koji je rekao da se insistiralo na tome da, i pored tih sugestija, sve bude u skladu sa tenderskom dokumentacijom.

– Za isti iznos novca koji je bio predviđen za nabavku i postavljanje metal halogen svetiljki, dobili smo „led” svetiljke, najsavremenije i najštedljivije, i tako dali domaći zadatak onima koji žele da učestvuju u rekonstrukciji rasvete u celoj opštini, istakao je Radojević.

On je dodao da je uveren u to da će u toku mandata lokalna vlast završiti celokupnu rekonstrukciju javne rasvete u Bečeju. Radovi očekuju još jedan park u najvećoj potiskoj opštini. Naime, u pitanju je Goranski park, a za radove na njegovom uređenju predsednik opštine je rekao da su prioritet.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име