Foto: kula.rs

Predstava „Policajci“ Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej je na 62. Republičkom festivalu amaterskog pozorišta osvojila Zlatnu plaketu i time proglašena za najbolju amatersku predstavu u Srbiji.

Stručni žiri koji je radio u sastavu: reditelj Miroslav Trifunović (predsednik), glumac i reditelj Miroslav Benka i glumac i reditelj Vladimir Cvejić pored Zlatne plakete, ansamblu predstave „Policajci“ dodelio je i nagradu za scenski pokret, a nagrada za najbolju režiju i total dizajn (scenografija, kostim, svetlo, zvuk) pripala je reditelju bečejske predstave, Igoru Pavloviću.

Nagrade za Dramski studio mladih

Mladi glumci bečejskog pozorišta su se plasirali na regionalni „Festival festivala“ gde učestvuju najbolje predstave amaterske pozorišne produkcije iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine koji se održava krajem jula u Trebinju.

Pored ovog komada, koji je rađen po tekstu Slavomira Mrožeka, uzbudljivo će biti leto i za druge predstave u produkciji Gradskog pozorišta. Predstava „39 stepenika“ učestvuje na festivalu „Teatar u tvrđavi“ u Smeredevu 12. jula, predstava za decu „Cvrčak i mrav na rođendanu“ učestvovaće na Međunarodnom festivalu alternativnog teatra „Korifej“ u Kolašinu 16. avgusta, duodrama „Gidionov čvor“ takmiči se na Festivalu duodrame u Topoli 7. septembra, a „Razredni neprijatelj“ učestvuje na festivalu „Juventa“ u Sarajevu od 8-12. septembra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име